3EGolf
Image default
Gezondheid

3x de beste anti snurkmiddelen op een rij

Snurken is een vervelende kwaal die voor flinke ergernissen bij partners kan zorgen. Er bestaan vele anti snurkmiddelen die beweren een einde te kunnen maken aan snurkgedrag. Helaas werken deze middelen vaak niet. Hieronder zetten we daarom de 3 beste anti snurkmiddelen voor je op een rij.

1. Anti snurkbeugel

De meeste mensen snurken doordat de onderkaak tijdens de slaap naar achteren valt. Dit komt doordat al onze spieren meer ontspannen als we slapen. Bij sommige mensen gebeurt dit erger dan bij anderen. Het gevolg is dat de keelholte geblokkeerd raakt door de naar achter vallende onderkaak, het zachte gehemelte en de huig.

Een anti snurkbeugel pakt deze blokkade aan doordat het de onderkaak tijdens de slaap naar voren houdt. Dit zorgt ervoor dat de keelholte vrij blijft en de snurker normaal ademhaalt. Dit voorkomt snurken. 

Een anti snurkbeugel wordt in de medische wereld een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd. Onderzoek door het NCBI heeft aangetoond dat een anti snurkbeugel in 90% van de gevallen een effectieve oplossing tegen snurken is.

Er zijn verschillende manieren om een anti snurkbeugel aan te schaffen. Ten eerste kun je een beugel laten aanmeten bij de tandarts. Dit is echter zeer prijzig en kost vaak tot wel €900 of meer. Een goedkopere optie is het online te kopen van een zelf aanpasbare anti snurkbeugel. Deze zijn al verkrijgbaar voor slechts een paar tientjes.

Tip: ga voor een aanbieder die werkt met een niet goed, geld terug garantie, zoals Mr. Anti Snurk. Hier kost een beugel slechts €27,95.

2.  CPAP-masker

Een CPAP-masker is de behandeling voor patiënten die lijden aan slaapapneu. Dit is een slaapstoornis waarbij er ademstilstanden plaatsvinden doordat de luchtweg op bepaalde momenten helemaal geblokkeerd raakt. Andere klachten kunnen zijn: luid snurken, nachtzweten, ochtendhoofdpijn, slaperigheid overdag en een verminderd concentratievermogen. 

Een CPAP-masker bestaat uit een luchtpomp, buis en masker. De patiënt draagt het masker tijdens de slaap. Deze zorgt voor een constante luchtstroom, waardoor een blokkade van de luchtwegen wordt voorkomen. Hierdoor kan de patiënt slapen zonder ademstilstanden. Ook het gesnurk zal ophouden. Omdat het oncomfortabel is om te slapen met een CPAP-masker én de aanschaf erg duur is (zo’n €600) wordt aan snurkers aangeraden eerst één van de andere anti snurkmiddelen uit te proberen.

3. Neusspreider

Een neusspreider is geschikt voor snurkers die kampen met een verstopte neusholte. Deze kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een verkoudheid, een allergische reactie, chronisch ontstoken neusslijmvlies of een scheef neustussenschot. 

Een neusspreider zorgt dat er meer lucht wordt aangevoerd. Dit heeft als gevolg dat er minder ademhaling door de mond nodig is. Dit is normaal gesproken een bekende oorzaak van snurken: een druk op de keel doordat de neus verstopt is. Met het gebruik van een neusspreider stopt het snurken.

3eGolf.nl