3EGolf
Image default
Zorg

Leer als zorgverlener meer openheid te creëren bij medische incidenten

Indien er medische incidenten voorkomen bij uw patiënten, is openheid in de communicatie heel erg van belang voor u als zorgverlener. Deze vaardigheid is goed aan te leren of te verbeteren door middel van professionele workshops. Compass Collegial Coach is een organisatie die deze workshops aanbiedt aan zorgverleners met uiteenlopende specialismen. De specialisten van dit bedrijf richten zich op disclosure coaching en hebben zelf ruime ervaring in de zorgsector. Een van de kernelementen die zij toepassen in hun trainingen, is het creëren van openheid bij medische incidenten. Door u open te stellen richting de patiënt en zijn of haar naasten, ontstaat er wederzijds begrip en kunnen gerechtelijke procedures worden voorkomen. Lees verder en ontdek hoe deze organisatie en hun coaches u verder kunnen helpen.

Het voordeel van open communicatie met uw patiënten

Medische incidenten zijn nooit 100% te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat u als zorgverlener goed voorbereid bent wanneer deze optreden. Door openheid te creëren bij medische incidenten, voorkomt u niet alleen juridische procedures die het leed van iedereen verder kunnen verergeren, maar maakt u ook een betere indruk op uw patiënten en hun naasten. Doordat de verhoudingen tussen u en de patiënt en zijn of haar naasten niet op scherp komen te staan, wordt het welzijn van iedere betrokkene bevorderd. Natuurlijk is openheid niet alleen bij medische incidenten van belang; ook bij de ‘kleinere’ medische klachten is open communicatie een goede en effectieve remedie.

Praktisch gerichte cursussen

Door middel van professionele peer-support, groepsgesprekken en videomateriaal uit de praktijk leert u bij Compass Collegial Coach alles over open communicatie in de zorg. Met een goede balans tussen theorie en praktijk zorgen hun coaches ervoor dat u optimaal wordt voorbereid op vele veelvoorkomende én bijzondere situaties. Daarnaast is individuele coaching mogelijk, waarbij er volledige aandacht is voor u als zorgverlener alleen.

https://www.compasscollegialcoach.nl/
3eGolf.nl