Leer van wasmachine reparatie Amsterdam hoe je een motor kunt repareren

Directe aandrijfmotor koppeling

Sommige topbelastingsringen maken gebruik van een motorkoppeling met directe aandrijving om het vermogen van de motor naar de transmissie over te dragen. Wasmachine reparatie Amsterdam helpt je graag hiermee. De aandrijfkoppeling verbindt de motor met de transmissie en bestaat uit twee kunststof aandrijfvorken met een rubberen koppeling ertussen. Een van de aandrijfvorken is bevestigd aan de aandrijfmotoras en de andere is bevestigd aan de ingaande as van de transmissie. Terwijl de motoras roteert, absorbeert de rubberen koppeling tussen de aandrijfvorken het koppel om te voorkomen dat de vorken breken. Normaal gebruik zal slijtage aan de koppeling veroorzaken en uiteindelijk kunnen de aandrijfvorken uitglijden en een trillerig geluid veroorzaken. Als de transmissie vastloopt of als de draaikorf niet vrij kan draaien, kan de koppeling mislukken en kunt u opnieuw een vibrerend geluid ervaren. Bij de meeste modellen moet u de kast verwijderen om toegang te krijgen tot de aandrijfkoppelaar. Ontkoppel de voeding van het apparaat voordat u probeert reparaties uit te voeren.

Schokdempers van de wasmachine

Alle wasmachines met frontlader hebben schokdempers die worden gebruikt om de kuipbeweging in de centrifugeercyclus te dempen. De schokdempers of stutten zijn bevestigd aan het basisframe en aan de buitenkuip en u moet het voorpaneel of het achterpaneel verwijderen om toegang te krijgen. Wanneer schokdempers verzwakken of beschadigd raken, maakt de machine vaak een luid bonzend geluid tijdens de centrifuge en als het symptoom niet wordt gecorrigeerd, kan dit leiden tot schade aan andere componenten. Inspecteer de schokken op tekenen van verbroken aansluitingen, gelekte vloeistoffen of een verzwakte dempingswerking en vervang beide schokken als ze versleten zijn. Schakel het apparaat uit voordat u deze reparatie uitvoert. Raadpleeg witgoed monteur Amsterdam.

Trillingsdemper voor wasmachine

Bij Sommige modellen van topbeladingen gebruiken tub-dempingsriemen om de beweging van de tub tijdens de centrifugeercyclus te dempen. Er zijn vier banden bevestigd aan de bovenkant van de kuip en aan elke hoek van de kast. Deze riemen zijn gemaakt van rubber en kunnen bij normaal gebruik falen. Wanneer de riemen uitgerekt of beschadigd raken, kan de kuip tijdens het centrifugeren in contact komen met de kast en een luid bonzend geluid creëren. Continue grote belastingen en overmatig gebruik zullen meer spanning veroorzaken en vroegtijdig falen van de banden veroorzaken. U moet de bovenkant van de wasmachine omhoog brengen om bij de riemen te komen en te bepalen of ze het geluid veroorzaken dat u hoort. Als een van de banden visueel beschadigd of versleten is, moeten ze worden vervangen. We raden aan om alle vier de banden tegelijkertijd te vervangen. 

Bij een wasmachine reparatie komt meer dan men denkt. Het is zeer van belang dat je de elektravoorzieningen en de watertoevoer afsluit voordat je aan een reparatie  begint, anders loopt je een risico. Dus wees voorzichtig en veel succes met de reparatie van je wasmachine in Amsterdam en hier buiten. Kom je er niet uit dan kan je de youtube video’s van Witgoed reparatie Amsterdam volgen.

 

https://witgoed-reparatie.net

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.