Meer groen in een bebouwde omgeving met een groendak

Energiebesparing, luchtzuivering en opberging van regenwater. Een groendak Eindhoven is een slimme investering die op langer termijn terug zal betalen. Deze duurzame manier om uw dak op te fleuren is in diverse soorten en maten te realiseren. En bij groene vingers onderhoudt u het dak geheel zelf. Of schakelt u liever professioneel hulp in? De dak experts ontzorgen u met vakkundig onderhoud aan uw groendak. De aanleg is een stuk minder moeilijk dan het lijkt en met een stappenplan kunt zelfs u een groendak aanleggen. Zorg er wel voor dat u zeker weet of uw dak wel geschikt is voor de aanleg van een groendak.

Wat zijn de voordelen van groendaken?
Naast het stimuleren van een bebouwde omgeving helpt u met een groendak ook aan de verbetering van klimaat en luchtkwaliteit. En de isolatie in uw woning zal tijdens de zomer en winter een stuk aangenamer zijn. Meer verkoeling in de zomer en meer warmte tijdens de winter. En qua isolatie wordt geluid van buitenaf aardig gedempt. Ideaal mocht u aan een drukke straat wonen. Een groendak kent een uitzonderlijk lange levensduur doordat de onderliggende dakbedekking minder wordt blootgesteld aan de buitenwereld. Omdat een groendak water opvangt en buffert zorgt dit voor een stuk minder pieken in de afvoeren wat wateroverlast voorkomt. Een goed ontworpen groendak hoort goed uitgevoerd te worden omdat het opsporen van een lekkage tijdrovend en kostbaar kan zijn.

Stappenplan groendak aanleggen?
De afwerking voor een groendak is zowel op uw schuur, garage als dak mogelijk. Omdat het dak voldoende draagkracht nodig zal hebben is het verstandig om na te vragen of uw dak hiervoor geschikt is. Voordat de vegetatie wordt aangelegd wordt het dak voorzien van een beschermlaag. Dit folie, ook wel drainagemat genoemd, zorgt voor afvoer van overtollig regenwater. Hier overheen komt een roostermat die de beplantingen houvast geven. Dit zal alleen gebruikt worden voor daken met een helling van 5%. Hier overheen komt de substraat. Dit is in principe de voedingsbodem waarin de beplanting verder wortelen. En dan wordt de vegetatielaag geplaatst. Dit kan variëren van plantjes, zaadjes, vegetatiematten tot sedum. Deze keuze ligt uiteraard geheel bij u. Groendaken ontwerpen Eindhoven laat u over aan de professionals. De meest gekozen beplanting voor een groendak is sedum. Deze plant is licht van gewicht, bestand tegen de weersomstandigheden en kan veel water opnemen. En met diverse soorten sedum kunt u het hele jaar door genieten van een volle bloei op uw dak.

Laat uw groendak aanleggen door vakspecialisten!
Bent u al overtuigd over een groendak op uw schuur, garage, pand of huis? Vele gingen u al voor en merken de vele voordelen. Wilt u meer weten over de plaatsing van een groendak en of uw dak wel geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact op om u te voorzien van deskundig advies. Ook voor meer informatie over de mogelijkheden tot valbeveiliging en dakrandbeveiliging kunt u bij de vakspecialisten terecht. Ga voor groen met een topkwaliteit groendak!

Terug naar boven