Motorhelm of motorkleding kopen: wat is het meest geschikt voor jou?

Ga jij een motorhelm kopen, dan is het belangrijk dat je een helm aanschaft die voor jou het meest geschikt is. Dat betekent dat je een groot aantal keuzes zal moeten gaan maken met betrekking tot de stijl, het materiaal, de sluiting, het zonnevizier, de afwerking, de pasvorm en uiteraard ook de prijs. Het assortiment motorhelmen is groot, vooral bij online winkels zoals ChromeBurner. Gelukkig hebben deze wel handige filters waar je gebruik van kunt maken bij het uitkiezen van de beste helm voor jou. Ook motorkleding kopen wordt zo erg gemakkelijk.

Stap 1 motorhelm en motorkleding kopen: bepaal de stijl

Je kunt motorhelmen en motorkleding krijgen in een aantal stijlen en de meeste motorrijders kiezen dan voor een stijl die past bij het type motor. Als jij bijvoorbeeld een klassieke motor hebt, dan wil je hier een jethelm bij. Dit worden ook wel dophelmen genoemd en deze zijn te krijgen met en zonder vizier. De meest verkochte helm is echter de integraalhelm, omdat deze het veiligste is en het breedst kan worden toegepast. Heb je een favoriete coureur, dan kun je een replicahelm uitkiezen met hetzelfde design. Toerrijders kiezen vaak voor een systeemhelm. Deze biedt namelijk de veiligheid van een integraalhelm, maar heeft een kinstuk dat geopend kan worden voor extra comfort. Daarnaast is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke motorkleding je wilt kopen. Hoe is jouw rijgedrag en hoe ga je het best beschermd de weg op zijn vragen die je jezelf moet stellen voor je over gaat op aanschaf.

Stap 2: Bepaal de extra opties

Nu je weet welk type motorhelm en motorkleding je wilt kopen, kun je ook gaan nadenken over de extra opties die je hierbij wilt uitkiezen. Heb je bijvoorbeeld een zonnevizier nodig, welk type kinsluiting wil je en ook de kleur is niet onbelangrijk. Ga je ook motorkleding kopen, dan zorg je natuurlijk dat deze twee bij elkaar aansluiten en dat ze één geheel vormen samen. Motorkleding kopen kun je ook prima online doen, als je de retourvoorwaarden maar even doorleest. Zo kun je een motorhelm en de motorkleding kopen die exact bij jouw specifieke wensen aansluit.