Pens geven als voeding

Ondanks dat veel hondenbezitters weten dat het geven van pens aan de hond zeer gezond is, gaan ze daar niet toe over. Er zijn hondenbezitters die walgen bij de gedachte dat ze pens aan de hond moeten geven. Toch kunt u uw hond niet blijer maken door het geven van pens. Honden zijn er gek op, ondanks dat het voor ons zo verschrikkelijk stinkt. Wanneer u pens geeft en het aan stukken snijdt, zal uw hond kwijlend achter u aan lopen. Het is voor ons een zeer doordringende stinkende lucht. Wanneer u er zich aan kunt overgeven en pens aan uw hond geeft, is dat goed voor de huid, darmen, vacht en maag.

Waar komt de pens hond vandaan?

Herbivoren (koeien) hebben meerdere magen. Wanneer bij een herbivoor de eerste maag vol is (pens), komt het voedsel weer terug in de mond. De koe zal het weer kauwen om het fijn te malen. Daarna wordt het opnieuw ingeslikt. De tweede maag van de koe, netmaag, zorgt ervoor dat het gefermenteerde voedsel doorstroomt naar de derde maag, de boekmaag en vervolgens de lebmaag. Het is de pens waarin het voedsel wordt bewaard. De pens (maag) zorgt ervoor dat een koe in een korte tijd veel kan eten.

Het bewerken van de pens hond

Wanneer een koe wordt geslacht, dan wordt de pens schoongemaakt. Het overtollige voedsel wordt op die manier uit de pens verwijderd. Het is toch die vuile pens dat een ware traktatie is voor uw hond. De pens hond is niet alleen een stinkende traktatie, maar ook een bloederige wanneer u de pens aan stukken aan het snijden bent. U moet er als hondenliefhebber tegen kunnen.

Een gezonde natuurlijke hondenvoeding

De meeste hondenbezitters geven hun hond natuurlijke hondenvoeding. Natuurlijke hondenvoeding zal bijdragen aan de gezondheid van uw hond. De biologische voeding bevat hoogwaardige voedingsstoffen die goed zijn voor uw viervoeter. De voeding zal bijdragen aan de gezondheid, ontlasting, conditie en energieniveau.

Terug naar boven