3EGolf
Image default
Dienstverlening

Wat zit er in de lucht

Wat je inademt kan gevaar opleveren

Bij veel productieprocessen komen gassen vrij. Die gassen zullen doorgaans worden weggezogen met een afzuigsysteem. Dit is echter een systeem wat niet altijd probleemloos werkt. Op het moment dat de afzuiginstallatie niet goed werkt, of wanneer er een machine niet goed functioneert, kunnen schadelijke gassen in de lucht belanden. Deze kunnen ervoor zorgen dat het personeel in gevaar komt. Gas detectoren zijn dan ook de manier bij uitstek om deze vrijgekomen gassen op te sporen en voor een veilige werksituatie te zorgen.

Een kostbare aanschaf

Dit soort detectoren koop je meestal in een groot aantal, wat ervoor zorgt dat je voor een behoorlijk kostbare aanschaf komt te staan. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen om deze detectoren te huren of leasen. Dit is een beter plan dan overgaan tot aanschaf ervan. De redenen hiervan zijn heel eenvoudig.

Waarom lease of huur beter is

Detectoren moeten goed worden onderhouden, wil je dat ze het accuraat blijven doen. Dat onderhoud is iets wat je het beste kan uitbesteden. In geval van huur of lease is het altijd zo dat deze werkzaamheden bij de prijs inbegrepen zitten. Je hebt er op dat moment voor jouw bedrijf geen omkijken naar. Het onderhoud wordt automatisch ingepland door de leverancier en jij krijgt een seintje wanneer de inspectie moet worden uitgevoerd. Daarnaast komt het geregeld voor dat er meerdere gassen moeten worden waargenomen in een bedrijf. Met de innovatie van machines en producten wordt de samenstelling van de lucht ook gecompliceerder. In dat geval zal je andere detectoren nodig hebben, en met een huur of leasecontract kan je een dergelijke upgrade tegen een aantrekkelijk tarief uitvoeren. Zo is een veilig bedrijf voor iedereen mogelijk. De gezondheid van jouw personeel is optimaal gewaarborgd.

3eGolf.nl