3EGolf
Image default
Woningen

Tiny House inspiratie

De serie “The World’s Most Extraordinary Homes“”op netflix is een supergoede inspiratie bron voor mensen die in een tiny house willen gaan wonen. Het idee achter de serie wordt snel uitgelegd: Architect Piers Taylor en vastgoedliefhebbende actrice Carolin Quentin reizen samen de wereld rond en kijken naar bijzondere woon- en vakantiehuizen. Vergezeld door vele verbaasde “Aaahs” en “Ooohs” zijn de twee reizigers zonder uitzondering enthousiast over elk gebouw – ook al is niet elk gebouw geschikt om zonder beperkingen in te wonen.

In elke aflevering van de BBC-productie worden vier huizen gepresenteerd. De vier afleveringen van het eerste seizoen richten zich elk op één thema: bergen, bos, kust, ondergronds. Het tweede seizoen met acht afleveringen is daarentegen gewijd aan verschillende landen in zeer verschillende regio’s van de wereld. 


 

 

Ingenieus tiny house interieurontwerp

Als de tiny houses in de eerder gepresenteerde serie uitzonderlijk zijn, dan is de inrichting van de woningen in “Amazing Interiors” pure waanzin. Dat het echt altijd vernuftig is, zoals de titel van de serie belooft, willen we op dit punt in twijfel trekken. Het is altijd de moeite waard om te zien. Achter min of meer gewone huisgevels zitten hele werelden verborgen, die maar één keer op aarde bestaan.


In elke aflevering worden drie tinyhouses gepresenteerd, wat het kijkplezier zeer vermakelijk maakt. Het ontwerp van de tiny houses is soms smaakvol als een Hollands penthouse in de stijl van de jaren ’70, soms natuurlijk als het huis met een waterval die uit de slaapkamer in de woonkamer valt, en soms helemaal schuin als het huis van de dictators. 

3eGolf.nl