3EGolf
Image default
Woning en Tuin

5 dingen die u moet vermijden om te voorkomen dat uw wasmachine stukgaat

Onze kleren wassen is iets wat we gewoon moeten doen, maar het gebeurt heel vaak dat onze wasgewoonten niet zo goed zijn als we misschien denken. We kunnen niet voorkomen dat onze wasmachines uiteindelijk stuk gaan, maar we kunnen wel veel doen om hun levensduur te verlengen. Sommige dingen worden beschouwd als basiskennis, maar sommige stappen kunnen worden genomen om gemakkelijk te voorkomen dat uw wasmachine defect raakt. We hebben een aantal tips en trucs van de professionals verzameld, zodat u uw slechte wasgewoonten kunt doorbreken en uw wasmachine voor lange tijd in perfecte staat kunt houden.

1. Voorkom overbelasting van de machine

We hebben allemaal wel eens van die weken dat we er maar niet aan toe kwamen om de was te doen. Als het weekend dichterbij komt en de stapel wasgoed groter wordt, is het logisch dat je in de verleiding komt om de wasmachine vol te proppen en het proces te versnellen. Zoals blijkt – dit is misschien wel een van de ergste dingen die u kunt doen om uw wasmachine, zoals overbelasting van de machine kan leiden tot ernstige problemen met de machine, en het kan echt slecht voor uw kleding te zijn. Volg de gewichtslimiet van uw wasmachine, en voorkom dat u de levensduur verkort.

2. Denk eraan de kleding voor te bereiden op het wassen

Jassen met ritsen in de wasmachine doen zou geen probleem moeten zijn, maar denk eraan – als er een rits in zit, doe hem dan dicht. Metalen tandjes van ritsen kunnen de andere kledingstukken waarmee ze worden gewassen ernstig beschadigen, en als ze in zo’n toestand in de was worden gegooid, kunnen ritsen eraf vallen. Ook het achterlaten van centen en kleine rommel in uw zakken kan ernstige problemen veroorzaken met de wasmachine. Ritsen die eraf zijn gevallen, munten, harde of scherpe voorwerpen die vast komen te zitten in de wasmachine hebben de neiging om grote breuken te veroorzaken. Stop uw wasmachine niet zomaar vol met kleding, maar controleer grondig – kijk in de zakken en rits alle ritsen dicht die u heeft. Houd er bij jeans en overhemden rekening mee dat knopen tijdens het wassen meer onder druk komen te staan, waardoor ze kunnen losschieten.

3. Laat natte kleren niet te lang in de wasmachine zitten

Het kan heel moeilijk zijn om aan het eind van een zware dag de natte kleren uit de wasmachine te halen. En zelfs als we het ons herinneren, negeren we het gewoon en halen we het er later of ’s ochtends uit. Dit is om verschillende redenen een slechte gewoonte. In slechts 8 tot 12 uur begint er schimmel en meeldauw op je kleren te groeien, wat die harde, zure geur veroorzaakt. Ook – het laten zitten van de natte, zware kleding in de machine kan ervoor zorgen dat de machine de bedgeurtjes opneemt. Het heeft ook een overbelastingseffect, omdat de kleren niet bewegen, maar de machine gewoon urenlang op dezelfde plaats belasten. Haal uw kleding altijd uit de wasmachine, zodra de was klaar is.

4. Gebruik altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel

U zou verbaasd zijn hoeveel mensen te veel wasmiddel gebruiken volgens de regel – van te veel zeep is nog nooit iemand doodgegaan. Dit is niet alleen een dure gewoonte, maar het beïnvloedt ook uw kleding en de basisfuncties van de wasmachine. Wasmiddelresten hebben de neiging de pomp en de afvoer van de wasmachine te blokkeren en kapot te maken, terwijl te veel wasmiddel uw kleding groezelig en bevlekt kan maken. Het gebruik van aanbevolen hoeveelheden helpt de machine te beschermen en zorgt voor de beste wasresultaten.

5. Gebruik niet te veel bleekmiddel

Modern bleekmiddel wordt verkocht in extreem geconcentreerde vorm, waardoor het een krachtige chemische stof is. Het is behoorlijk ongezond en het heeft een ernstig effect op de werkcyclus van de wasmachine. Te veel bleekmiddel kan uw kleding hard maken en het kan de stof echt kapot maken als het in grote hoeveelheden wordt gebruikt, terwijl de geconcentreerde vorm schade toebrengt aan de boiler en helpt bij de vorming van kalkaanslag. Gebruik bleekmiddel vóór het wassen, of voeg het in kleine hoeveelheden direct toe aan de bevlekte plek om te voorkomen dat de stof scheurt.

Conclusie

Hopelijk vindt u een aantal van deze tips nuttig, en kunnen ze u zelfs helpen uw slechte gewoontes met betrekking tot de was te doorbreken. Als u zich erop concentreert, en het op de juiste manier doet, en niet alleen als een hersenloos karweitje, kunt u zien dat de was echt kan helpen om uw wasmachine in een goede staat te houden.

Als u op zoek bent naar een wasmachine, raden wij u aan de lijst van de beste wasmachines van Nederland te bekijken.

3eGolf.nl