3EGolf
Image default
Bedrijven

Akoestisch spuitwerk door AcoustIQ

AcoustIQ is dé specialist in akoestisch spuitwerk. Dit kan ingezet worden om de akoestiek van uw ruimte te verbeteren. Het maakt hier niet uit welke functie de ruimte heeft. Door de akoestiek te verbeteren wordt de geluidservaring van de ruimte geoptimaliseerd.

Wat is akoestisch spuitwerk?

Bij akoestisch spuitwerk worden er cellulosevezels op plafonds en/of wanden gespoten. Deze cellulosevezels hebben uitstekende akoestische prestaties en zijn sterk vochtregulerend. Na het aanbrengen van de vezels kan de ruimte direct schoon opgeleverd worden. Dit komt door de gepatenteerde spuittechniek van AcoustIQ.

Daarnaast zorgt deze spuittechniek voor een naadloze afwerking, direct op de constructie er onder. De vezels die op het plafond en de wanden gespoten worden zijn gemaakt van een recyclebaar en biobased materiaal. Zo krijgt u bijvoorbeeld een akoestisch plafond.

Akoestisch spuitwerk om de akoestiek te verbeteren

Vroeger werd er nog gebruik gemaakt van zachte objecten zoals stoelen met kussens of akoestische panelen die in de ruimte werden aangebracht. Dit zijn echter oplossingen die ruimte in beslag nemen. Het akoestische spuitwerk van AcoustIQ neemt geen ruimte in, is zeer snel na het aanbrengen gedroogd en zorgt ervoor dat de akoestiek sterk verbeterd wordt.

Akoestisch spuitwerk: een duurzame oplossing

AcoustIQ is ontstaan binnen het bedrijf Warmteplan. Dit bedrijf is al sinds de jaren tachtig een pionier in biobased en duurzaam bouwen. Dit houdt in dat de producten op een korte termijn door de natuur geproduceerd worden en daardoor ook biologisch afbreekbaar zijn. Ook bij AcoustIQ staat bewustzijn voorop.

Bij AcoustIQ wordt er zo veel mogelijk gewerkt met biobased producten. De cellulosevezels worden zowel in Sprayplan gebruikt als in Acanor. Een Sprayplan plafond werkt overigens ook goed als isolatielaag en verlaagd daarmee uw energieverbruik.

Mercuriusweg 5

6971GV Brummen

Tel: 0575 560248

Mail: info@acoustiq.nl

https://www.acoustiq.nl/akoestisch-plafond/
3eGolf.nl