3EGolf
Image default
Vakantie

De beste natuurlijke zonnebrandcrème is beter voor jouw huid!

Als het op zonnebrandcrème aankomt, denken de meeste mensen dat hoe meer bescherming, hoe beter is. Maar met zoveel schadelijke chemicaliën in gewone zonnebrandcrèmes is dat misschien niet het geval. In feite bevat 70% van de zonnebrandcrèmes op de markt schadelijke gifstoffen! Daarom raden wij aan om een natuurlijke zonnebrandcrème te gebruiken.

 

Waarom is zonnebrand schadelijk voor je huid?

Veel zonnebrandcrèmes op de markt zijn schadelijk. Deze zonnebrandcrèmes zijn schadelijk aangezien ze veel schadelijke stoffen bevatten.

De meest voorkomende chemicaliën in zonnebrandcrèmes zijn: oxybenzone, avobenzone, octisalaat, octocryleen, homosalaat, en octinoxaat. Deze schadelijke stoffen worden gemakkelijk door de huid opgenomen en kunnen gedurende lange tijd in ons lichaam worden opgeslagen.

Dat deze chemicaliën opgeslagen worden kan erg slecht zijn, aangezien de zonnebrand de hormoonspiegels in ons lichaam verstoort. Dit is vooral schadelijk voor jonge kinderen en zwangere vrouwen.

 

Waarom is natuurlijke zonnebrand minder schadelijk?

Natuurlijk zonnebrandcrème is minder schadelijk aangezien bij natuurlijke zonnebrand gebruik wordt gemaakt van minerale filters. Deze minerale zonnefilters werken als een reflecterend schild, in plaats van door de huid geabsorbeerd te worden. Dit komt omdat ze bovenop de huid zitten, en niet gemakkelijk geabsorbeerd worden.

De meest voorkomende mineralen die in natuurlijke zonnefilters worden gebruikt zijn: zinkoxide en titaniumdioxide. Deze mineralen geven een breed-spectrum bescherming en zijn zeer doeltreffend in het weerkaatsen van de schadelijke stralen van de zon.

 Video over de werking van normale en natuurlijke zonnebrandcreme 

wij snappen dat het vaak makkelijker te begrijpen is wanneer iets in beelden wordt uitgelegd. Daarom hebben wij een video voor jullie uitgezocht waarin perfect wordt uitgelegd wat het verschil is tussen natuurlijke zonnebrandcrème en normale zonnebrandcrème. Bekijk de video:

Wat is de beste natuurlijke zonnebrandcrème?

De beste natuurlijke zonnebrandcrème kun je via deze blog bekijken. Wij hebben namelijk onze inspiratie opgedaan bij deze blog over de beste natuurlijke zonnebrand.

De beste natuurlijke zonnebrand moet in iedergeval zinkoxide en titaniumdioxide bevatten. Deze mineralen bieden namelijk een breed-spectrum bescherming tegen zowel UVA als UVB stralen. Breed-spectrum zonnefilters zijn belangrijk omdat ze beschermen tegen beide soorten uv-straling.

 

Wanneer moet ik mij insmeren met natuurlijke zonnebrandcrème?

De beste natuurlijke zonnebrandcrème kun je via deze blog bekijken. Wij hebben namelijk onze inspiratie opgedaan bij deze blog over de beste natuurlijke zonnebrand.

De beste natuurlijke zonnebrand moet in iedergeval zinkoxide en titaniumdioxide bevatten. Deze mineralen bieden namelijk een breed-spectrum bescherming tegen zowel UVA als UVB stralen. Breed-spectrum zonnefilters zijn belangrijk omdat ze beschermen tegen beide soorten

 

Wanneer moet ik mij insmeren met natuurlijke zonnebrandcrème?

Het is op vele momenten belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrand. Enkele van deze tijden zijn:

  • Als je langere tijd buiten gaat zijn.
  • Als je in de zon gaat zitten tijdens de piekuren (11-15 uur).
  • Als je in de buurt van water, sneeuw, of zand gaat zijn, want die kunnen de zonnestralen weerkaatsen en je kansen vergroten van het krijgen van een zonnebrand.
  • Als je huidaandoeningen hebt, zoals eczeem of psoriasis.
  • Als je medicijnen gebruikt die je huid gevoeliger maken voor de zon.

 

Je moet je ook op bewolkte dagen insmeren met zonnebrandcrème, want de schadelijke UV-stralen kunnen nog steeds door de wolken heen dringen.

 

Hoe vaak moet ik natuurlijke zonnebrandcrème opnieuw aanbrengen

Ook is een belangrijke vraag wanneer je je weer opnieuw moet insmeren met natuurlijke zonnebrandcrème. Je moet natuurlijke zonnebrandcrème om de twee uur opnieuw aanbrengen, of na zwemmen of zweten. Dit komt omdat zweet en water zonnebrandcrème van je huid kunnen verwijderen.

 

Let er bij het aanbrengen van natuurlijke zonnebrandcrème op dat je een ruime hoeveelheid gebruikt en die gelijkmatig op alle blootgestelde delen van de huid aanbrengt.

 

 

Vanaf welke leeftijd mag je je insmeren met natuurlijke zonnebrandcrème?

Je kunt vanaf elke leeftijd beginnen met het gebruik van natuurlijke zonnebrandcrème. Het is zelfs enorm belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken bij baby’s en jonge kinderen. Dit komt omdat hun huid gevoeliger is voor de zonnestralen.

 

Als je natuurlijke zonnebrandcrème op baby’s aanbrengt, zorg dan dat je hun handen vermijdt, want ze hebben de neiging alles in hun mond te stoppen.

 

Wanneer je in de zon zit is het belangrijk voldoende water te drinken

Als je natuurlijke zonnebrandcrème gebruikt zul je hoogstwaarschijnlijk in de zon gaan zitten. Wanneer je in de zon is het dan ook belangrijk om een goede drinkfles mee te nemen. De kans op uitdroging is wanneer je in de zon zit namelijk erg groot. Wij zijn zelf erg fan van een drinkfles met rietje, aangezien deze drinkflessen erg gemakkelijk zijn in gebruik. Zo lekken drinkflessen met rietjes minder snel dan normale waterflessen. Ook hoef je de drinkfles, door het rietje, niet meer schuin te houden wanneer je water wilt drinken. Dit is wel zo prettig wanneer je aan het zonnen bent.

Er zijn erg veel verschillende waterflessen met rietje op de markt. Bekijk dan ook goed welke waterfles voor jou geschikt is. Een goede vergelijking van waterflessen met rietjes kan je daarbij helpen. 

 

 

We hopen dat je deze blogpost nuttig vond. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder 🙂

 

https://greentourist.nl
3eGolf.nl