3EGolf
Image default
Bedrijven

De gevaren van elektriciteit

Zelf alle werkzaamheden uitvoeren aan elektra is hartstikke gevaarlijk. Het is ook een moeilijke klus om hier mee aan de slag te gaan. Door de weinige kennis die de meeste mensen hebben over elektriciteit ontstaan er al veel ongelukken. Een elektricien inhuren is altijd het beste wat u kunt doen. Bij elektricien Louwmans staan ze 24/7 voor u klaar met ervaren en deskundige hulp.

De gevaren van elektriciteit

Door de grote hoeveelheid stroom die door de kabels loopt zijn werkzaamheden aan elektriciteit dus heel gevaarlijk. Mocht je in aanraking komen met deze elektriciteit dan kan dat nare gevolgen hebben, je kan ter plekke overlijden of je kan serieuze hartproblemen krijgen door elektriciteit. Door de hoge spanning van elektriciteit is het ook mogelijk om brandwonden te krijgen. Nog een groot gevaar is kortsluiting, veel mensen denken dat dit niet gevaarlijk is. Maar wanneer er kortsluiting ontstaat komen er vaak vonken bij vrij, als deze vonken in het isolatiemateriaal komen kan er dus brand ontstaan. Ook kan door warmte in apparaten brand of kortsluiting ontstaan, denk bijvoorbeeld aan een telefoon. Wanneer een accu van een telefoon warm wordt kan deze warmte nergens naar toe, de telefoon kan in brand vliegen. Vaak wordt dit veroorzaakt door een kapotte oplader, door een kapotte oplader kan ook kortsluiting ontstaan en vaak dus ook brand. Laad dus nooit je telefoon in de nacht op!

Ongelukken met elektriciteit

Brandwonden en hartproblemen komt het meest voor na een ongeluk met elektriciteit, ook komt brand door kortsluiting heel vaak voor. Als je deze optelt kom je uit op honderden mensen die jaarlijks een ongeluk krijgen met elektriciteit. De oorzaak is meestal niet de elektriciteit, de oorzaak ligt meestal bij mensen die niet genoeg kennis beschikken over elektriciteit en hier toch zelf werkzaamheden aan willen uitvoeren.

 

Gerelateerde artikelen

Hindi & Bindi: stijlvolle harembroek kopen voor dames, heren en kinderen

HenF Lichtenvoorde biedt maatwerk tegen een scherp tarief

BRL 6010 voor de preventie van legionella

3eGolf.nl