3EGolf
Image default
Tuin en buitenleven

De impact van afval in de natuur

In het nieuws zie je steeds meer over afval in de natuur en het is echt een groeiend probleem aan het worden. Niet alleen voor de natuur, maar het heeft ook gevolgen voor de volksgezondheid en het milieu. Van dumping van drugsafval in bossen tot aan het plastic afval in de oceanen. Afval in de natuur kan in meerdere vormen voorkomen en ernstige gevolgen hebben. In dit artikel gaan we een aantal verschillende vormen van afval in de natuur bespreken. Daarnaast zullen we de gevolgen ervan vertellen.

Afval in oceanen

Afval in de oceanen is een van de meest zichtbare vormen van afval in de natuur. Het plastic wat in de oceanen wordt gedumpt wordt opgegeten door dieren, wat weer leidt tot verstikking, verwonding en soms zelf de dood. Plastic zal na een tijdje gebroken worden waardoor microplastics ontstaan. Dit wordt vervolgens opgenomen door plankton en andere kleine dieren. Dit kan de hele voedselketen beïnvloeden wat leidt tot een vermindering van de biodiversiteit.

Afval in bossen

De andere vorm van afval in de natuur die we gaan bespreken is het dumpen van drugsafval in bossen. Deze vorm van afval gaat over het dumpen van gevaarlijke stoffen en chemicaliën in de natuur. Dit is dan ook erg slecht voor de gezondheid van dieren en mensen. Daarnaast kan dit leiden tot het verontreinigen van de grond of wateren. Mensen en dieren zijn hier soms afhankelijk van. Dumping van drugsafval in bossen heeft meestal veel dode dieren als gevolg.

De gevolgen voor de volksgezondheid

Afval in de natuur heeft een negatief effect op de volksgezondheid. Dit komt voornamelijk door de verontreiniging van de grond. Hierdoor kunnen mensen ziek worden. Daarnaast kunnen dieren ook nog ziek worden door vervuild water. Als wij als mens die dieren vervolgens eten kan dit ons ook weer ziek maken.

Zoals je hebt kunnen lezen is het afval in de natuur een groeiend probleem en moeten we hier allemaal echt op letten. Je kunt natuurlijk bij jezelf beginnen door dit zelf niet te doen. Gooi nooit iets weg uit bijvoorbeeld je raam.

3eGolf.nl