3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

De minimum leeftijd voor rijlessen

Wat is nou de minimumleeftijd voor rijlessen?

Wil jij rijlessen volgen en ben je oud genoeg om te rijden, dan zit je hier goed bij deze blog. De minimum leeftijd om rijlessen te mogen volgen, is in Nederland 16 en een halve jaar. Vanaf deze leeftijd mag je legaal in de rijlesauto rijden. Maar vergis je niet, want de leeftijd waarop je mag afrijden is vanaf 17 jaar. Vanaf dat moment mag je allen rijden met een begeleider naast je in de auto. Vanaf je 18e jaar mag je uiteindelijk zelfstandig rijden. Vanaf die leeftijd is het volgens de Nederlandse wet legaal om alleen de weg op te mogen.

Te jong of verantwoord?

In nederland mag je al vanaf 16 en een halve jaar rijlessen volgen. Wat nou zo fijn is aan vroeg beginnen met je rijbewijs, is dat je vanaf je 18e al meteen de vrijheid hebt om te gaan staan en gaan waar je maar wilt. Daarnaast is bewezen dat je al op een jongere leeftijd meer durft en de reactievermogen, zintuigen en spieren veel beter zijn. Dus het is gewoon verstandig om al te starten met de rijlessen vanaf je 16 en een halve jaar.

Daarnaast is de leeftijd voor rijlessen door verschillende instanties onderzocht. Uit deze onderzoeken is naar voren gekomen dat het wel degelijk verantwoord is om vanaf je 16 en een halve jaar te starten met rijlessen. Op dat moment heb je zelf al vaak veel besef wat de gevolgen kunnen zijn van jou acties. Waardoor je doorgaans geen gevaar kan vormen en jij je verantwoordlijk voelt voor anderen en de veiligheid van jezelf. Deze vastgestelde leeftijd voor rijlessen is dan ook zeker verantwoord.

Loop verschillende stadia door vorrdat je begint met zelfstandig rijden

Zoals je hier al hebt doorgenomen ligt de leeftijd voor rijlessen momenteel op 16 en een half jaar. Je kunt al eerder beginnen aan jouw theorie-examen. Deze mag je behalen vanaf je 16e leeftijd. Dat is zeker handig, want je dient allereerst je theorie-examen te behalen voor je mag overgaan op de praktijkexamen. Dat de leeftijd voor rijlessen zo is heeft zeker als leerling een aantal voordelen. Want als jij je theorie-examen op je 16e al haalt, kan je met 16 en een half al meteen beginnen met rijlessen. Zodra je 17 wordt, kan je al afrijden. Dit mag echter alleen als je 17 jaar of ouder bent. Na het halen van jou rijbewijs op je 17e leeftijd dien je zeker nog een jaar met een begeleider in de auto te rijden. maar zodra je 18 wordt, kan je al direct op de weg en dan beschik je al over de nodige rijervaring.

Zoek de juiste Rijschool

 

Rijschool Gorinchem Is een jong vlot en de meestvriendelijke Rijschool. Bij hen kun je al direct beginnen met een gratis proefles. Je hoeft hier niet te wachten op een wachtlijst want ze hebben al zeker 5 rij-instructeurs. Hier kan je ook terecht als jij heel erg snel je rijbewijs wilt halen, hierbij bieden ze je een spoedpakket aan. Het is namelijk al mogelijk om je rijbewijs te halen binnen 10 dagen. Zij doen er alles aan om je in een keer te laten slagen. De Rijschool in Gorinchem bied je een doelgerichte methode aan waardoor jij je rijbewijs in jouw eigen tempo kunt halen. Na ieder rijles word met de leerling besproken hoe de les is gegaan zodat je samen er op kunt voorbereiden om de eerstvolgend rijles.

3eGolf.nl