3EGolf
Image default
Verbouwen

De verschillende soorten binnendeuren

Weinig mensen staan stil bij deuren. Nochtans je hebt niet alleen buitendeuren in aluminium, hout, pvc of staal, maar ook binnendeuren. Deze deuren komen in alle mogelijke materialen en maten. Uiteraard zijn er verschillende soorten binnendeuren en als bouwexpert geef ik jullie graag de mogelijkheden en enkele trends mee. Zo sta je bij de keuze van je binnendeur nooit meer met je mond vol tanden.

 

De verschillende materialen

Een eerste groot verschil in binnendeuren is dat tussen een massieve en een samengestelde deur. De klassiekers zijn de massieve deuren, bijvoorbeeld in eik. Daarnaast zijn er ook samengestelde deuren die bestaan uit een houten/MDF-kader, met een plaat die wordt opgevuld. De afwerking van deze deuren kies je zelf en ze passen dan ook vaak beter in een moderne woning.

Wat betreft de materialen, is er een overvloed aan keuze. Ga je voor goedkoop, dan kom je al snel bij een verfdeur terecht. Honingraatdeuren zijn daar de goedkoopste variant. Verder zijn er ook nog gelakte deuren, stijldeuren die je vaak in klassiekere woningen aantreft en fineerdeuren. Wil je een wat groter ruimtegevoel dan kunnen glazen binnendeuren waarschijnlijk een oplossing bieden. Bij een moderne woning zie ik in de praktijk dan weer vaak metalen deuren, terwijl ook schuifdeuren aan een stevige opmars bezig zijn. Als vakman kan ik met alle deuren uit de voeten en het is vaak het kostenplaatje en de smaak van de bewoners dat de doorslag geeft bij de materiaalkeuze.

 

Trends in binnendeuren

Als vakman weet ik beter dan wie ook: trends komen en gaan. Hoewel deuren in standaardmaten nog steeds het vaakst voorkomen, kiezen mensen tegenwoordig wel voor meer open ruimtes en dus minder binnendeuren. Als ze er toch plaatsen zijn ze vaak hoger en breder dan vroeger. Een andere trend zijn zeker schuifwanden of pivoterende wanden. Zo kan je snel bepaalde ruimtes afschermen of toch wat privacy scheppen. Qua kleuren zijn de mogelijkheden al helemaal onbegrensd. Waar beukenhout tot voor enkele jaren de boventoon voerde zie ik nu heel wat ander materialen en kleuren gebruikt worden. Een andere trend zijn natuurlijk glazen deuren, al is hout niet helemaal verdwenen. Hout schept een warme sfeer en daar vallen veel van mijn klanten nog altijd voor.

 

Weg met de deurklink

In een klassiek huis kom je ze nog tegen, maar in moderne woningen wordt en meer en meer gekozen voor de greeploze deur. Dat oogt wat strakker. Net zoals heel wat deurbeslag is verdwenen wordt er ook minder gekozen voor een deuromlijsting. Heel wat mensen kiezen dan ook voor blokkaders. Voor mij geeft het wat extra werk, want de plaatsing is niet evident, maar het resultaat oogt supermooi.

 

Meer weten over binnendeuren?

Wil je meer weten over binnendeuren of samen de mogelijkheden eens bekijken? Geef me dan zeker een seintje. Met plezier kom ik naar je wensen luisteren en de situatie bekijken. Uiteraard kan ik je ook een gratis offerte op maat bezorgen voor je binnendeuren. Ook nood aan buitendeuren en/of ramen in aluminium, pvc of hout? Laat het me weten, een vrijblijvende offerte kan nooit kwaad.

http://www.xavierdebouwexpert.be/nl/blog/ramen-en-deuren/
3eGolf.nl