3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Een vrolijke schutting in een handomdraai

Als de zon schijnt wil je het liefst de hele dag genieten van dat mooie weer in de tuin. Een sobere schutting kan er echter voor zorgen dat je een stuk minder geniet. Gelukkig zijn er talloze eenvoudige manieren om je schutting een vrolijkere touch te geven. Ter inspiratie volgen er hieronder 5, die nog weinig moeite en geld kosten ook. 

  1. Versier de schutting met tuinposters

Tuinposters zijn momenteel helemaal hip en hangen prachtig in iedere tuin! Een tuinposter heet niet voor niets tuinposter, want deze kun je probleemloos buiten aan je schutting ophangen. De poster is bestand tegen allerlei weersomstandigheden en zal niet snel beschadigen. Wil je zeker weten dat de tuinposter bij de stijl van je tuin past? Kies dan een tuinposter in de kleur van je tuinset of het overige decoratiemateriaal.

  1. Monteer aan de schutting plantenbakken

Ben je gek op planten? Monteer dan een paar plantenbakken aan je sobere schutting. Op die manier sla je twee vliegen in én klap: je hebt niet alleen een vrolijkere schutting, maar ook meteen meer plek op je terras. Je kunt deze extra ruimte benutten door er een tuinset te plaatsen of een leuke hangmat op te hangen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

  1. Ga aan de slag met vrolijke verfkleuren

Beschrijven ze jou als een echte creatieveling? Dan is het bijna vanzelfsprekend dat je je sobere schutting met een schilderskwast onder handen gaat nemen. Pinterest biedt allerlei voorbeelden, inclusief stappenplannen om de meest mooie creaties op je schutting te kunnen toveren. Als besluit zelf te gaan schilderen, weet je bovendien zeker dat jouw schutting niet alleen vrolijk, maar ook uniek wordt.

  1. Plaats knikkers in je schutting

Wat? Knikkers in je schutting? Ja! Je leest het goed! Daar gaat je sobere schutting echt van stralen! Boor hiervoor een paar niet al te grote gaatjes, net groot genoeg om er een knikker in te plaatsen. Plaats er vervolgens verschillende kleuren knikkers in en klaar ben je. Met deze knikkerschutting wordt het extra genieten als de zon op de knikkers gaat schijnen, let maar op!

  1. Silhouetten op je schutting

Een laatste manier om je sobere schutting om te toveren in een vrolijk exemplaar is door het creëren of kopen van silhouetten om aan je schutting te monteren. Je kunt de silhouetten zelf maken door een vorm op een stuk hout te tekenen en deze uit te zagen, maar je kunt ze dus ook kant-en-klaar bestellen. De silhouetten kun je bovendien extra uniek maken door ze te beschilderen met krijtverf, zodat je er vrolijke quotes op kunt schrijven. Probeer het zelf Bovenstaande 5 manieren geven je een idee van de mogelijkheden die er zijn om een sobere schutting op te vrolijken, zodat het een stuk leuker wordt om er tegenaan te kijken! Voor de materialen die je voor elke manier nodig hebt, kun je bijvoorbeeld naar een online tuincentrum gaan. Welke manier ga jij uitproberen?

3eGolf.nl