3EGolf
Image default
Entertainment

Ik ga survivallen en ik neem mee..

Jezelf even helemaal overlaten aan de krachten van de natuur, het avontuur opzoeken en alleen een backpack met spullen bij je hebben. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Wanneer je besluit te gaan survivallen, is het wel ontzettend belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Wat neem je mee? Wat heb je nodig? In dit artikel vertellen we je alles over survivallen! Lees snel verder. 

Onderdak 

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om je onderdak te regelen. Ken je het gebied waar je heen gaat? Zo niet is het verstandig om eerst onderzoek te doen. Zijn er hutjes te vinden of moet je slapen in een tent? Neem in ieder geval voor de zekerheid altijd een slaapzak en bivakzak mee! Zo blijf je in ieder geval, onder welke omstandigheden ook, warm en ben je verzekerd van een goede nachtrust. 

Water

Is het onderdak geregeld? Dan is het vanzelfsprekend dat je moet zorgen voor genoeg water. Als je je survivaltocht enigszins wilt overleven, is het belangrijk om voorzien te zijn van genoeg vocht. Feitelijk gezien kun je drie dagen overleven zonder water, maar leuk is het niet. Je kunt natuurlijk meerdere flessen water meenemen, maar wij raden het aan om een waterfilter te kopen. Op deze manier leer je ook echt overleven in de natuur en moet je zelf zorgen voor schoon water. 

Vuur 

Om schoon water te creëren, is het belangrijk om water te koken. Wat heb je nodig om water te koken? Juist. Vuur. Het is daarom wel zo verstandig om thuis te oefenen met het maken van een vuurtje. Een vuurkit is daarvoor heel handig. Deze kit heeft namelijk lucifers, aanstekers, aanmaakblokjes en waxinelichtjes. Ook als het gaat om vuur is het handig te bedenken in wat voor gebied je gaat survivallen. Is er veel hout of moet je zelf een kookstelletje meenemen? 

Voedsel 

Ja. Je kunt natuurlijk proberen te vissen of te jagen, maar je maakt het op deze manier wel heel lastig voor jezelf. Wanneer je voedsel wilt vinden in de natuur, is basiskennis onmisbaar. Daarnaast raden we het ook aan om bijvoorbeeld snacks en proteïnerepen mee te nemen. Ook astronautenvoedsel is handig, wanneer je door de rest van je eten heen bent. Denk ook aan pakken soep of eten in blik. Dit is voedsel wat je makkelijk kan bewaren en heel eenvoudig kunt opwarmen in een pannetje. 

Je kunt je survival zo gek maken als dat jezelf wilt, maar zorg er in ieder geval voor dat je jezelf zo goed mogelijk voorbereidt. Een goed begin is namelijk het halve werk. 

3eGolf.nl