3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

Je auto snel verkopen

Een auto verkopen kan behoorlijk wat stress opleveren. Om je auto zo snel mogelijk te verkopen voor een eerlijk bedrag kun je rekening houden met de volgende tips.

Kies een verkoopplatform uit

Op speurders, marktplaats, gaspedaal of autoscout kun je gemakkelijk zelf een advertentie maken. Het maakt niet zo veel uit welk platform je kiest, mensen die op zoek zijn naar een tweedehands auto zullen in de meeste gevallen op meerdere verkoopplatforms kijken.
Een alternatief voor een advertentie op een verkoopsite als marktplaats of autoscout is om je auto te verkopen aan een autokoopbedrijf. Hiervoor heb je doorgaans uitsluitend het kenteken nodig en soms een paar foto’s of een korte beschrijving. Eenvoudig uw auto verkopen kan via meerdere verkoopbedrijven, zoals wijkopenuwautowel.nl of ikwilvanmijnautoaf.nl

Verdiep je in de markt

Het is eenvoudig om nauwkeurig in te schatten wat je auto waard is als je deze gaat vergelijken met alternatieven. Zoek simpelweg op verkoopplatformen naar soortelijke types. Wil je bijvoorbeeld weten wat jouw NMW 1-serie waard is? Zoek dan naar auto’s van hetzelfde type uit hetzelfde bouwjaar met dezelfde motor en vergelijkbare opties. Ga iets onder de prijs zitten van de alternatieven met dezelfde kilometerstand. Op deze manier kun jij jouw BMW snel verkopen

 

Prestenteer je auto zo goed mogelijk, maar ook eerlijk

Maak mooie foto’s van je auto. Maak je auto zo veel mogelijk schoon voordat je foto’s gaat maken. Rijdt dan naar een mooie plek waar voldoende ruimte is om ruim om de auto heen te lopen. Maak zo veel mogelijk foto’s vanuit elke hoek. Maak ook foto’s van het interieur. Zowel voorin, als achterin, en fotografeer gedetailleerd het dashboard. Kies vervolgens thuis de beste foto’s uit, bij voorkeur op een groot scherm waarop je kan zien of de foto’s scherp en goed belicht zijn. 

Wees specifiek

Presenteer je auto dus zo goed mogelijk, maar wees ook eerlijk. Openheid geven over beschadigingen of gebreken bij je oude auto wekt vertrouwen bij mensen. Dit kan er juist voor zorgen dat je je auto sneller kwijt raakt. Heb je bijvoorbeeld een kras aan de dorpel, dan kun je er voor kiezen om dit al in de advertentie aan te geven. Wellicht denk je dat dit kopers juist af zal schrikken, maar vaak valt dit mee. Je verkoopt immers een gebruikte auto, en alternatieven die die door anderen te koop aangeboden worden zullen vaak ook gebruik sporen hebben.
Naast de negatieve punten is het zeker waard om de positieve punten te vermelden. Heeft je auto onlangs een dure reparatie gehad? Meld dit dan zeker in de advertentietekst. Kosten die jij reeds gemaakt hebt zal volgende gebruiker doorgaans niet op korte termijn nogmaals hoeven te maken.

3eGolf.nl