3EGolf
Image default
Bedrijven

Laravel CMS ook geschikt voor beginners?

Laravel CMS is een framework waarmee je websites in elkaar kunt zetten. Onder een framework wordt verstaan de verzameling van onderliggende code en software die een website ondersteunt. Een framework moet dus niet verward worden met een CMS. Met een CMS is al deze software en code al op zijn plek, je hoeft het alleen nog in te vullen. Met een framework zoals Laravel kun je een CMS bouwen, terwijl je met een CMS vaak een template inhoud geeft en beheert. Dit klinkt allemaal erg ingewikkeld. Moeten beginners eigenlijk altijd voor een CMS kiezen?

Laravel voor beginners

Het antwoord op deze vraag is nee. Het klopt dat frameworks zoals Laravel moeilijker te leren zijn, maar heb je dit eenmaal door, dan kun je veel sneller websites in elkaar zetten en heb je in principe een gebruikersvriendelijker systeem. Als je meer vrijheid wilt, wilt leren om een complexe website te bouwen en niet afhankelijk wilt zijn van thema’s en plugins, dan is het zeer de moeite waard om wat tijd te steken in het onder de knie krijgen van Laravel.

Wel of geen Laravel kiezen?

Deze vraag is natuurlijk alleen door jou te beantwoorden. Heb je de tijd om wat meer moeite te steken in het leren van de materie, dan is uiteindelijk een framework veel gemakkelijker, vrijer en sneller. Heb je deze tijd niet en wil je snel een simpele website? Dan is een CMS allicht de beste keuze.

3eGolf.nl