3EGolf
Image default
Bedrijven

Monument

Een monument is een oud gebouw of een herinnering dat een persoon heeft aan een gebeurtenis, product of ander voorwerp. Het is iets wat belangrijk is voor een bepaalde gebeurtenis of herinnering aan het verleden. Het kan daarnaast ook belangrijk zijn geweest voor wetenschappelijke, sociaal-culturele, volkskundige en andere kunst, cultuur, architectuur in en uit de geschiedenis. Zo zien we ook dat oude gebouwen dat als monument vertoont worden goed beschermd worden tegen vernieling en verwering. Ze willen het graag behouden en meebrengen de toekomst in, zodat we altijd terug kunnen denken aan de geschiedenis en aan hoe het vroeger was. Ook zie je op deze manier hoe er vroeger gebouwd werd en wat de stijl daarvan was. Het geven positieve uitstralingen naar de omgeving toe en uit onderzoek is zelfs bewezen dat ze mee helpen aan de welvaart en het welzijn van de omgeving. Een bekend monument van New York is bijvoorbeeld het vrijheidsbeeld.

Subsidie

Het hebben en krijgen van een subsidie betekent dat je een tijdelijke bijdrage van de overheid of een niet-commerciële organisatie krijgt. Dit is wel gericht op een bepaalde activiteit die uitgevoerd moet worden met het geld dat gegeven is. De activiteit moet van economisch belang zijn. Je kunt hierbij denken aan subsidies die gedaan zijn vanuit de overheid om toneel, muziek en musea te laten bestaan voor het land. Ook het onderwijs, het openbaar vervoer en andere activiteiten worden ondersteund. Hiermee zorgt het land ervoor dat de cultuur het onderwijs en alle basis principes van het land blijven bestaan. Zo kan het slechts niet vaak tot weinig voorkomen dat bedrijven en organisaties failliet gaan of dicht gaan. Toch gebeurd dit wel eens. Dit heeft dan te maken met het feit dat het geen belang of noodzaak had voor de overheid of een subsidiebedrijf om te blijven bestaan. Of het was geen monument en had geen recht op een subsidie.

Subsidie monument

Wil je een subsidie voor een monument ontvangen voor het onderhoud of een eventuele reparatie of restauratie? Dan is dit mogelijk. Subsidies voor monumenten kun je namelijk aanvragen gratis. Hierbij krijg je geen of wel een toestemming voor een bepaalde subsidie. Monumenten hebben nu eenmaal meer reparaties en onderhoud nodig dan nieuwe en modernere gebouwen bijvoorbeeld. Er zijn hiervoor restauratiefondsen opgericht, zodat er in het geval dat er een financiële ondersteuning bij komt kijken. Deze financiële ondersteuning is dan de subsidie. Deze fondsen vragen, maar een lage rente voor de verstrekking van het geld.

https://klement-rentmeesters.nl/subsidie-monumenten/
3eGolf.nl