3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Tips om je tuin lente-proof te maken

Yes, de lente komt eraan! Tijd om weer lekker in de tuin te gaan zitten. Het is dan wel handig om een nette, lente-proof tuin te hebben. En dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten! In dit artikel vind je een aantal tips.

 

Doe het in stapjes

Je hoeft natuurlijk niet alles in één keer te doen. Het kan handig zijn om elke week een ander deel van de tuin op te ruimen. Begin bijvoorbeeld met het ordenen van je tuinhuis, geef de week daarop het gazon een oppepper en richt je daarna op het ophangen van nestkastjes.

 

Maak een beschut plekje

Zon is fijn, maar af en toe is het ook nodig om je terug te kunnen trekken van alle warmte. Maak je eigen plekje met schaduw, bijvoorbeeld door middel van een zonneschermdoek. Kies een leuk kleurtje of patroon uit en zet een fijne loungebank neer!

 

Een eetplek in je tuin

Als het buiten weer wat warmer en zonniger is kan het erg fijn zijn om je ontbijt, lunch of avondeten lekker in de tuin op te eten. Heb je nog geen tuinset? Er zijn veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar, bijvoorbeeld van steigerhout, eikenhout of aluminium! Zo’n tafel kun je prima ook nog eens gebruiken voor verjaardagen, andere feestjes en zelfs voor werkoverleg.

 

De boel opfleuren met bloemen

Voor een echt lentegevoel kun je je tuin voorzien van allerlei kleurrijke bloemen. Wat dacht je van narcissen, hyacinten of pioenrozen? Van de geur alleen al krijg je waarschijnlijk spontaan de lente in je bol. Ook zomerbollen kun je alvast planten. Plant ze op een zonnige plek in de tuin, zodat je er straks in de zomer optimaal van kunt genieten. Ook leuk (en bovendien erg gezellig, met al die vlinders): een vlinderstruik!

 

3eGolf.nl