3EGolf
Image default
Vakantie

Tips om productiever te werken

Je bent aan het werken, maar het lukt je allemaal even niet meer en vervolgens lukt het je ook niet meer om productief te worden. Iedereen kent het wel. Productiever werken is goed voor je zelfvertrouwen. Maar hoe kun jij op een productieve manier te werk gaan?

Werken met een eenvoudige, kleine takenlijst

Het is niet slim om met een ontzettend lange takenlijst te werken, omdat deze vaak niet gehaald wordt. Dit werkt averechts. Schrijf drie of vier taken op die je wilt bereiken om met een goed gevoel terug naar huis te gaan. Je kunt beter een korte takenlijst afkrijgen en vervolgens wat extra taken doen. Dit zal zorgen voor een gevoel van voltooiing.

 

Geniet vooral van je werk

Op het moment dat je van je werk kunt genieten, zal je werk alleen maar leuker worden. Het gaat niet alleen maar om het eindproduct, je moet ook kunnen genieten van de weg richting je doel. Op het moment dat je bijvoorbeeld een artikel moet schrijven kun je hier soms enorm van balen en je er zo snel mogelijk vanaf maken, maar dit is niet de juiste manier. Je kunt er ook voor kiezen om een kop koffie te pakken en van het schrijven te genieten. De manier hoe je denkt over een bijvoorbeeld een opdracht is erg belangrijk. Blijf positief!

 

Beloon jezelf na een productieve werksessie

Op het moment dat je productief hebt gewerkt, moet je jezelf natuurlijk ook even belonen. Geef jezelf een aantal minuten rust. Ga een stukje lopen of reageer even op een aantal apps. Het is natuurlijk niet mogelijk om je altijd te concentreren. Mensen hebben ook rust nodig.

 

Werkvakantie

Als het op de werkvloer erg druk is, kun je je baas ook vragen voor een werkvakantie. Dit is vaak een mooie plek waar je met je collega’s lekker kunt werken. Dit is ook goed om te vergaderen en te brainstormen. Ook is het goed om even goed tot rust te komen en je collega’s op een andere manier te leren kennen.

3eGolf.nl