3EGolf
Image default
Entertainment

Tips voor de eerste keer kamperen!

Kamperen is zalig. Eens je het ooit geprobeerd hebt, zal je de kampeerkriebel te pakken krijgen! Samen met je vrienden en/of familie genieten van de schoonheid van de natuur, de rust en het avontuur. Het is echt de moeite waard om te proberen, als je het nog nooit gedaan hebt! Hieronder vind je alvast enkele tips voor de eerste keer kamperen!

 

Wees goed voorbereid

De eerste keer is het natuurlijk moeilijk om te weten wat je allemaal precies nodig zult hebben. Je weet waarschijnlijk wel dat je tenten, kampeerstoelen en slaapmatten zult nodig hebben, maar er is nog zoveel meer waar je aan moet denken! Vraag daarom het best informatie aan iemand die al kampeerervaring heeft. Vraag hem/haar wat je zeker moet meenemen. Daarnaast is het ook een goed idee om te vragen of je een aantal spullen moogt lenen. Misschien heeft hij/zij wel enkele kampeerspullen die hij/zij momenteel niet nodig heeft, zoals lichtgewicht tenten, kampeerstoelen, slaapzakken of slaapmatten. Als je kamperen dan niet leuk vindt, dan zit je straks niet met al die spullen!

Doe een test

Tenten opzetten is niet makkelijk, zeker niet als je het de eerste keer doet. Daarom is het een goed idee, om dit thuis al te testen. Dat zal je een hoop tijd en frustraties besparen! Het testen hoeft niet saai te zijn, je kunt de tenten opzetten, de slaapzakken en slaapmatten klaarleggen, de campingstoelen klaarzetten en samen met je vrienden een pre-kampeeravondje organiseren. Je test op die manier dus alles uit, terwijl je plezier maakt!

Vergeet het entertainment niet

Tijdens een kampeertrip zijn niet enkel de kampeerspullen zoals de slaapmatten, tenten en campingstoelen erg belangrijk, maar ook het entertainment. Het leukste is natuurlijk om elkaar te entertainen, maar een beetje afwisseling is leuk. Zo kan je leuke kampvuurverhalen, afwisselen met UNO of andere gezelschapsspelletjes. Vergeet ook je gitaar niet, als je houdt van kampvuurliedjes!

3eGolf.nl