3EGolf
Image default
Vervoer en transport

Volkswagen’s Chattanooga-fabriek zal tegen mei de productie hervatten

Volkswagen’s Chattanooga-fabriek zal tegen mei de productie hervatten 

Na een onderbreking van zes weken vanwege de Coronavirus-pandemie, zegt Volkswagen dat de productie ervan op 3 mei plaatsvindt in de fabriek in Chattanooga in Tennessee, VS.

Tom du Plessis, president en CEO van Volkswagen Chattanooga, zei: “We hebben de afgelopen weken toegewijd aan het implementeren van strikte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.” Hij voegde er ook aan toe: “Na de huidige situatie te hebben beoordeeld, hebben we besloten de productie te hervatten onder duidelijke veiligheidsmaatregelen en met de gezondheid van onze werknemers als onze hoogste prioriteit.”

De verminderde productie is ook goed te merken op het aantal verkopen in Nederland. Er zijn duizenden minder autos op kenteken gezet, blijkt uit RDW kenteken gegevens. Wat verder wel blijkt is de dagwaarde auto van de volkswagen stijgt doordat de vraag op de 2e hands automarkt toeneemt in Nederland.

Om voldoende tijd te hebben om nieuwe gezondheids- en veiligheidsprocedures te implementeren, heeft VW-Chattanooga gezegd dat het zijn activiteiten in Chattanooga in fasen zal hervatten, waardoor het productievolume gedurende enkele weken geleidelijk zal toenemen. Bij elke fase zouden de beperkingen geleidelijk worden verminderd en zou de laatste fase een volledige terugkeer naar de normale bedrijfsvoering zijn.

VW-Chattanooga zegt dat het evenement ter plaatse en bezoekersbeperkingen zullen blijven bestaan. Het zegt dat het medische team van het bedrijf passende maatregelen zal evalueren en coördineren voor al zijn werknemers die COVID-19-symptomen vertonen, of die anderszins ziek zijn, risico lopen of bestaande medische problemen hebben.

VW-Chattanooga zegt ook dat het meer dan 90 nieuwe gezondheidsmaatregelen heeft ingevoerd om het contact te beperken en veilige werkplekken te helpen garanderen. Dergelijke maatregelen omvatten:
● Het verstrekken van nieuwe persoonlijke beschermingsmiddelen en uitrusting
● Inclusief maskers en handschoenen
● Implementeren van verplichte temperatuurcontroles bij binnenkomst
● Zorgen voor sociale afstand door middel van afstanden van zes voet op afstand van barricades en vloermarkeringen
● Stoppen met shuttle-transport
● Verhogen van de desinfectiefrequentie van alle contactoppervlakken, zoals fabrieksmachines en deurklinken
● Vervangen van maaltijden in schotels met lunchpakketten.
VW zegt dat de volksgezondheid en de richtlijnen van de regering over COVID-19 voortdurend zullen worden gecontroleerd en dat alle operationele plannen zullen worden aangepast als de behoefte zich voordoet naarmate de situatie zich ontwikkelt.
Het oorspronkelijke schema van de fabriek om de productie opnieuw te starten, zal voor de meeste winkels een werkweek van vijf dagen en acht uur zijn, met flexibele diensten en pauzetijden.

Sinds de stopzetting van de productie op 21 maart als gevolg van de pandemie van het coronavirus, zegt Volkswagen dat werknemers en productie-aannemers het volledige loon en de secundaire arbeidsvoorwaarden hebben ontvangen, terwijl de ontslagen werknemers een uitkering voor de gezondheidszorg en premie hebben ontvangen.

http://rdw-kenteken.nl/

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig bij GP portalen vervangen?

Wat kost een verhuizing bij een verhuisbedrijf in Dordrecht

Taxi Arnhem Düsseldorf

3eGolf.nl