3EGolf
Image default
Zakelijk

Vriendschapsringen: waarom zijn ze zo populair tegenwoordig?

Je hebt vast wel eens een vriend of vriendin er over horen praten: de vriendschapringen. Het zijn vaak prachtige, bijelkaar passende ringen. Het zijn geen verlovingsringen en kunnen daarom voor verschillende connecties gebruikt worden. 

Het is een ware trend tegenwoordig en veel mensen schaffen dan ook een vriendschapsring aan, al ver voordat ze een verlovingsring aanschaffen. Ook worden vriendschappen tegenwoordig vaker bekroond dat een aantal jaren geleden. 

Waar komt die trend nu toch vandaan? Waarom willen we een vriendschapsring? En waarom houden steeds meer mensen het vaker bij een vriendschapsring dan eerst? 

Wij zochten het voor je uit. Benieuwd naar onze bevindingen? Lees dan snel verder! 

Minder trouwen

Het huwelijk wordt steeds minder populair en belangrijk dan eerst. Veel twintigers en dertigers stellen hun huwelijk nog even een aantal jaren uit of stappen later in het huwelijksbootje dan eerst. 

Veel mensen willen niet (direct) de gelofte afleggen. Ze stellen dit uit of doen dit helemaal niet. 

Wel wonen er veel meer mensen ongeregistreerd of ongehuwd samen. Deze mensen zijn hartstikke gelukkig met elkaar, zonder een handtekening ergens onder te hoeven zetten. 

Ongeveer 25 jaar geleden stapten er nog 85 duizend paren het huwelijk in, terwijl dit in 2017 er 65 duizend waren [1]. Wel besloten 18 duizend paren een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dit aantal is gestegen met 6 duizend. 

Het heft elkaar dan ook op. Veel mensen hoeven niet meer het grootste, liefdevolle plaatje van een bruiloft. Een geregistreerd partnerschap, vaak voor de financiële kant van een relatie, is al genoeg. 

De oplossing: een vriendschapsring

De populariteit in de vriendschapsring komt dan ook niet onverwachts. Wie ontzettend veel van elkaar houdt, maar niet perse in een huwelijksbootje hoeft te stappen, kiest al snel voor deze prachtige vriendschapsringen. 

De keuze ligt vaak op vriendschapsringen van zilver. Ook worden er vaak bijpassende steentjes, vormen en/of verschillende materialen gebruikt om de ringen nog specialer en persoonlijker te maken. 

Kies jouw vriendschapsringen vandaag nog

Benieuwd naar het leukste en grootste assortiment vriendschapsringen? Bekijk de vriendschapsringen op de site en kies welke ringen het beste bij jullie passen. Houd je wel van een speciale vorm of aparte ring? Wij hebben het en helpen je graag bij jullie keuze. 

Laat jouw vriendschapsring graveren

Maak jullie vriendschapsringen nog persoonlijker door de ringen te graveren. Laat bijvoorbeeld jouw initialen of naam graveren. Ook een leuke optie is een spreuk of gezegde die jullie beide diep raakt. Dit maakt hem nog specialer voor jullie allebei.

https://www.quickjewels.nl/

Gerelateerde artikelen

Kabelmanagement op kantoor

Wat zijn de mogelijkheden voor een leuk kerstpakket?

Voorzetapparatuur voor heftrucks

3eGolf.nl