3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

Wat is asset tracking en waarom is het belangrijk voor voertuigen?

Als je bedrijfsmiddelen hebt die je wilt monitoren en volgen om waardevolle inzichten te krijgen in het gebruik van assets, onderhoud en diefstalpreventie, dan is asset tracking iets voor jou. Asset tracking is het proces om bedrijfsmiddelen te monitoren en te volgen. Dit kan met behulp van technologieën zoals GPS. Voor voertuigen is asset tracking met name belangrijk omdat het kan helpen bij het beheren van een wagenpark en het verminderen van de kans op diefstal of verlies van voertuigen. Met asset tracking kan je dus op een efficiënte manier je wagenpark beheren en zo kosten besparen.

Voordelen van asset tracking voor voertuigen

Met asset tracking voor voertuigen kan je efficiënt je wagenpark beheren en kosten besparen. Telematica- en voertuigvolgsystemen hebben een positieve invloed op bedrijfswerking, efficiëntie, veiligheid, voertuigprestaties en klantenservice. Door het gebruik van asset tracking kan je het rijgedrag van je werknemers monitoren en zo het brandstofverbruik verminderen. Ook kan je met asset tracking de onderhoudsbehoeften en het gebruik van je voertuigen beter in kaart brengen, waardoor je kosten bespaart op onderhoud en reparaties. Bovendien wordt met asset tracking de kans op diefstal of verlies van voertuigen verkleind, wat ook weer kostenbesparend is.

Hoe werkt GPS-gebaseerde asset-tracking?

Met GPS-gebaseerde asset-tracking kan je de locatie van voertuigen nauwkeurig bijhouden. GPS-locatie trackers bestaan uit GPS-satellieten, grondstations en GPS-ontvangers. De ontvanger interpreteert de signalen van de satellieten en berekent de exacte locatie van het voertuig. Dit systeem maakt het mogelijk om je voertuigen real-time te volgen en te monitoren. Door het gebruik van GPS-gebaseerde asset-tracking kan je niet alleen de locatie van je voertuigen bijhouden, maar ook het rijgedrag van je werknemers monitoren, onderhoudsbehoeften in kaart brengen en diefstal of verlies van voertuigen voorkomen.

Fleet management-oplossingen met asset tracking

Met behulp van asset tracking kan je je wagenpark op een effectieve en efficiënte manier managen. MyGPSTracker biedt bijvoorbeeld diverse fleet management-oplossingen met asset tracking aan. Deze software helpt bij het plannen en beheren van onderhoudstaken, geeft inzicht in waar bedrijfsmiddelen zich bevinden en hoe deze worden gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld live de locatie van je voertuigen volgen en monitoren en onderhoudsbehoeften in kaart brengen. Ook biedt MyGPSTracker diverse functies zoals rapportages, geofencing, automatische meldingen, rit geschiedenis en startonderbreking, die geschikt zijn voor verschillende zakelijke toepassingen. Het is belangrijk om te weten dat er meerdere aanbieders zijn van asset tracking en fleet management-oplossingen. Het is daarom goed om te kijken welke oplossing het beste past bij de behoeften van jouw bedrijf.

Toekomsttrends in asset tracking en fleet management

De toekomst van asset tracking en fleet management ziet er veelbelovend uit. Steeds meer bedrijfsvoertuigen worden aangesloten op telematicasystemen en de markt voor telematica zal naar verwachting tegen 2025 een waarde van ongeveer 20 miljard dollar bereiken. GPS-tracking-systemen en andere oplossingen voor fleet management zullen hierbij een belangrijke rol spelen. Het gebruik van deze systemen zal bedrijven helpen om hun wagenpark efficiënter te beheren en onderhouden, waardoor er kosten kunnen worden bespaard en de productiviteit kan worden verhoogd.

https://mygpstracker.nl/
3eGolf.nl