3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

Wat is het verschil tussen een kleine beurt en een grote beurt voor je auto?

Voor je het weet moet je auto alweer voor een APK keuring. De tijd vliegt voorbij en ook deze verplichte keuring is iets waar velen van ons niet op zitten te wachten. Toch is het erg belangrijk om te weten dat je auto veilig de weg op kan. Dit is de reden waarom de APK keuring verplicht is en regelmatig wordt uitgevoerd. Hoe ouder dat je auto is, hoe vaker deze keuring moet worden plaatsgevonden. Soms heeft je auto een grote beurt nodig, maar soms volstaat ook een kleine beurt. Wat is het verschil in deze grote en kleine beurt? In dit artikel leggen wij je het uit. 

Wat hoort bij een kleine beurt voor je auto?

Wanneer je auto een beurt nodig heeft, moet je je auto naar een garage brengen. Bij Hoorn auto garage kunnen dit voor je regelen. Een auto garage kan een kleine of een grote beurt voor je auto uitvoeren. Een kleine beurt wordt standaard uitgevoerd na bijvoorbeeld 20.000 kilometer of na een jaar. Welke van deze twee gebeurtenissen het eerste voorkomt, dan volgt een kleine beurt. Bij een kleine beurt worden 45 punten van je auto gecontroleerd. Hierbij nemen ze onderdelen als remmen, schokdempers, verlichting en de accu. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de vloeistoffen in je auto en deze worden bijgevuld. Een kleine beurt noemen we ook wel een APK keuring. Deze APK keuring Hoorn kun je laten uitvoeren door een auto garage. 

Wat hoort bij een grote beurt voor je auto?

Wanneer er een grote beurt voor je auto wordt uitgevoerd kijken ze naar meer onderdelen dan bij een kleine beurt. Ze nemen alle onderdelen van de kleine beurt mee tijdens de grote beurt. De werkzaamheden die je auto garage uitvoert tijdens een grote beurt verschilt per merk, type en model auto. De ene autofabrikant zegt dat een grote onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd na 60.000 kilometer, terwijl de andere autofabrikant dit pas na 80.000 kilometer adviseert. Tijdens een grote beurt kan ook worden gekeken naar het luchtfilter en de remvloeistof, deze worden vaak dan ook vervangen. 

 

https://automeister.nl/
3eGolf.nl