3EGolf
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van rvs-schakelkasten?

Wat zijn schakelkasten precies?

U komt ze waarschijnlijk vaker tegen dan u zelf door heeft: Schakelkasten. Maar wat kenmerkt deze laten nu precies? Veel verschillende sectoren werken met deze rvs-kasten. U komt ze bijvoorbeeld tegen bij telecommunicatie, elektrotechniek of infrastructuur. Deze roestvrije stalen kasten zorgen voor een perfecte oplossing. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg duurzaam. Maar wat zijn nu de voordelen van deze schakelkasten?

Een schakelkast laten maken door de kastenbouwer

Wanneer u een schakelkast door de kastenbouwer laat produceren, bent u verzekerd van een stevige kast. Door het gebruik van roest vrij staal, is de inhoud perfect beschermt tegen verschillende invloeden vanaf de buitenkant. Bijvoorbeeld tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen of hagel. Daarnaast zorgt het roestvrije staal waar de kast van gemaakt is ook dat vandalen minder snel de kast schakelkast kunnen vernielen. Dit maakt de kasten inbraakvrij. Aanvullend kunnen de kastenbouwers ook de schakelkasten voorzien van een laag anti -wandplak of -graffiti.

Duurzaamheid van de schakelkasten

Naast de eerder beschreven veiligheid, is het materiaal van de schakelkast erg duurzaam. Door de strenge wetgeving waar de kastenbouwers aan moeten voldoen tijdens de productie, wordt het proces steeds duurzamer. Daarnaast gaan de roestvrij stalen kasten enorm lang mee, omdat ze zo sterk zijn. Zo kunt u tientallen jaren met dezelfde schakelkast doen, zonder dat u hier onderhoud aan hoeft te plegen.

Op maat gemaakte schakelkasten

Tot slot is het natuurlijk enorm fijn om een kast op maat te laten maken. Voor schakelkasten is dit geen enkel probleem. U hoeft enkel de exacte maten door te geven waar de kast aan moet voldoen. Vervolgens gaat de kastenbouwer aan het werk. Ook kunt u nog een stapje verder gaan. U kunt namelijk ook de kleur of het gehele uiterlijk zelf bedenken en laten uitvoeren!

https://www.scholtenpanelen.nl/
3eGolf.nl