3EGolf
Image default
Bedrijven

Weer mentaal fit worden, hoe doe je dat?

Soms kan iemand allerlei klachten hebben, niet lekker in zijn of haar vel zitten, maar niet weten waar het vandaan komt. Men is oververmoeid, heeft moeite met het onthouden van dingen, men voelt zich down of geprikkeld of kan zich niet concentreren. Herkent u dit? Dan is het goed om te weten dat er een wetenschappelijke methode is om deze klachten aan te pakken. Bij Brain-Fit biedt men twee therapieën aan die hulp kunnen bieden. Meer hierover kunt u hieronder lezen.

Amsterdam Neurofeedback

Brain-Fit is gespecialiseerd in de zogenaamde neurofeedback training Amsterdam. Deze training is gebaseerd op het lerende vermogen van de hersenen. In de jaren 60 heeft men ontdekt dat de hersens gevoelig zijn voor beloning. Worden ze beloond voor een bepaald gedrag, dan zullen ze steeds vaker dat gedrag gaan vertonen. Dit is wetenschappelijk onderzocht en er is gebleken dat neurofeedback goed toepasbaar is bij neuropsychologische aandoeningen. Met neurofeedback training wordt de conditie van uw hersenen verbeterd, waardoor uw klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

PNEI

Bij Brain-Fit wordt de neurofeedback training aangeboden in combinatie met PNEI. Dit staat voor Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie en houdt in dat door middel van een digitale test wordt gekeken naar de communicatie tussen het centrale zenuwstelsel, het hormoonstelsel en het immuunsysteem. Deze test geeft inzicht in uw neurotransmitterprofiel. Dit is belangrijk omdat tekorten aan bepaalde neurotransmitters (overdrachtsstofjes waarmee hersencellen met elkaar communiceren) herstel van klachten in de weg staan. De specialist van Brain-Fit zal u aan de hand van de uitslag van de test advies kunnen geven over beweging, voeding en voedingssupplementen. Door de adviezen op te volgen, komt er weer balans in uw neurotransmitterprofiel.

Meer weten?

Hebt u interesse om in Amsterdam neurofeedback training te doen of wilt u meer weten? Kijk dan op de website van Brain-Fit of neem contact op.

https://www.brain-fit.nl/
3eGolf.nl