3EGolf
Image default
Gezondheid

3 voordelen van de beugel van Invisalign

Steeds meer volwassenen kiezen voor een beugel. In tegenstelling tot nu, werd er vroeger minder vaak een beugel gezet en werden er minder controles uitgevoerd. Veel mensen nemen daarom op latere leeftijd een beugel om mooie, rechte tanden te krijgen. En wanneer je op zoek bent naar een beugel is de kans groot dat je de term ‘Invisalign’ tegen bent gekomen. Een relatief nieuwe vorm van tandcorrectie en nu al erg populair. En dat komt door de volgende drie voordelen.

Een effectieve behandeling voor mooie tanden

Een behandeling met een beugel van Insvisalign is dusdanig effectief dat je hem in de meeste gevallen korter hoeft te dragen dan een normale slotjesbeugel. Een behandeling met Invisalign duurt maximaal 2 jaar, waar een behandeling met een slotjesbeugel tot 3 jaar kan duren.

Comfortabel en praktisch

De aligners van de Invisalign beugel zijn uitneembaar. En daarom kun je gewoon eten zoals je gewend bent en naderhand lekker je tanden poetsen. Je mondhygiënist zal beamen dat dit ook veel beter is voor de gezondheid van je gebit. Bij een ortho in Breda kun je informatie opvragen over hoe lang je de beugel iedere dag dient te dragen.

Ik draag een beugel? Huh, welke beugel?!

Omdat de aligners doorzichtig zijn valt het nauwelijks op dat je een beugel draagt! Je kunt hem dus gewoon dragen naar je werk en bij je andere dagelijkse bezigheden. Zo blijft je glimlach oogverblindend terwijl je hem zelfs nog mooier aan het maken bent!

Je kunt bij je tandarts in Breda informeren naar de mogelijkheden voor een behandeling met Invisalign. Bij een praktijk waar meerdere disciplines werkzaam zijn. Vaak kun je op de website al zien of deze behandeling wordt aangeboden. Hou er wel rekening mee dat orthodontie voor volwassenen maar met mondjesmaat wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

3eGolf.nl