3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Alle in’s en out’s over katoensatijnen dekbedovertrekken

Alle in’s en out’s over katoensatijnen dekbedovertrekken

In deze blog vertellen we je meer over katoensatijn, zoals waar het vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en natuurlijk de voordelen van katoensatijn. Na het lezen van deze blog kun je zo een katoensatijnen dekbedovertrek bestellen naar jouw smaak om de hotelluxe thuis te ervaren. 

Katoensatijn: hoe, wat en waar?

Katoensatijnen dekbedovertrekken zijn eigenlijk gewoon van katoen, maar dan op een andere manier geweven. De benaming satijn verwijst alleen naar de manier van weven. Bij satijn wordt er gebruik gemaakt van vier inslagdraden over één kettingdraad in vergelijking tot katoen waarbij één inslagdraad wordt geweven over één kettingdraad. Doordat bij satijn de draden dichter op elkaar zijn geweven, voelt de stof zacht en glad aan. 

Katoensatijn komt dus net als gewoon katoen van de katoenplant. De naam satijn komt echter van het Franse woord ‘satin’ en dit betekent glanzende, zachte zijden stof. ‘Satin’ komt van ‘zatin’ wat afgeleid is van ‘aceituni’ of ‘setuni’ in het Spaans. Deze Spaanse woorden zijn weer af te leiden van het Arabische ‘zaituni’. Dit betekent satijn en vroeger ‘uit Citong’ betekende. Citong (nu: Ouanzhou) is de plaats waar satijn oorspronkelijk vandaan komt. Toch nog iets nieuws geleerd vandaag!

Voordelen van een katoensatijnen dekbedovertrek

Naast dat katoensatijn aanvoelt als een gladde en zachte stof zijn er nog meer voordelen.

  • Katoensatijnen dekbedovertrekken hebben goede vochtregulerende en temperatuur regulerende eigenschappen.

  • Overtrekken van katoensatijn stralen luxe uit en zijn erg soepel

  • Een dekbedhoes van katoensatijn kan op hoge temperaturen worden gewassen en is strijkvrij wanneer het nat wordt opgehangen.

  • Katoensatijn is goed voor je haar, omdat je haar dan minder snel pluist en in de knoop raakt.

  • Daarnaast zorgt een katoensatijnen kussensloop zelfs voor een zachtere en egalere huid.

Bestel vandaag nog!

Bij Dekbedovertrekken & zo zijn katoensatijnen dekbedovertrekken verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en dessins. Bij vragen staat Monique van Dekbedovertrekken & Zo voor je klaar, zodat je zo snel mogelijk onder je nieuwe dekbedhoes kunt slapen.

 

Gerelateerde artikelen

Een cadeau waar jij de jarige nooit mee teleurgesteld

De voordelen van een dierenverzekering op een rijtje gezet

Het perfecte verblijf op vakantie vinden, doe je zo!

3eGolf.nl