3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Art gallery delft: koop hier prachtige schilderijen

Op heel veel plekken in Nederland, dus ook Delft, zijn er galerijen voor de kunst, ook wel “art gallery in Delft“s genoemd, te vinden. Delft is hier een van. In een art gallery worden allerlei kunststukken tentoongesteld zodat mensen ernaar kunnen komen kijken. Deze tentoonstelling kan op allerlei verschillende manieren in zijn werk gaan, en vaak wordt er speciaal een pand uitgehuurd met het doel om in dat pand kunststukken ten toon te stellen. Sommige kunstenaars hebben een eigen tentoonstelling in een galerij, maar het komt ook voor dat meerdere kunstenaars een tentoonstelling of atelierruimte worden genoodzaakt te delen. In verschillende steden, en overigens bijna overal in Nederland, is wel een kunstgalerij (in de ene of de andere vorm te vinden), zo ook met Delft.

Waarom een gallery?

Het systeem van een gallery, dat wil zeggen de tentoonstelling van kunst, helpt kunstenaars ook om aandacht en publiek te krijgen voor hun werk, zij het schilderijen, sculptuur of een totaal andere vorm van kunst. Door het gebruik van een art gallery kan een kunstenaar zelf zijn of haar eigen werken ten toon stellen op precies de manier die zij of hij wil. Dit is vooral heel handig wanneer de kunstenaar een bepaalde artistieke visie heeft, wellicht een bepaalde inspiratie, die hij of zij graag aan het publiek, ofwel de kijker, mee wil geven nadat deze kijker de tentoonstelling zelf heeft ervaren.

Kunst in Delft

Delft staat vooral bekend om het karakteristieke wit-en-blauwe porselein wat vanuit Delft over de hele wereld wordt geëxporteerd. Maar er komen allerlei verschillende soorten kunstvormen ook voor in Delft, zoals schilderen, beeldende kunst in zowel traditionele als digitale media, muziek, en zo zijn er nog tal van andere voorbeelden. In Delft zijn er, zoals in tal van andere steden over heel Nederland, veel galerijen te vinden.

3eGolf.nl