3EGolf
Image default
Banen en opleidingen

Traineeship overheid als kickstart voor je carrière

De banenmarkt betreden na uw afstuderen kan best spannend zijn. Het studentenleven verschilt namelijk nogal in vergelijking met het werkende leven. Extra begeleiding en training is voor veel recentelijk afgestudeerde werknemers daarom een goede manier om zich extra goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Een traineeship overheid biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om uw competenties verder te ontwikkelen, waardoor u ontdekt op welke plek in een overheidsorganisatie u optimaal tot uw recht komt.

Waarom een traineeship overheid volgen?

Werken voor de overheid geeft veel voldoening, want u draagt dan dagelijks een steentje bij aan de Nederlandse maatschappij. U kunt dit steentje op uw eigen manier bijdragen, want door een traineeship overheid te volgen, komt u erachter waar uw talenten liggen en hoe u deze optimaal kunt benutten. Daarnaast is een baan bij de overheid ook erg uitdagend, want u leert in een complexe omgeving te werken. U krijgt bij de overheid namelijk op regelmatige basis te maken met zaken zoals wet- en regelgeving, besluitvorming, beleidskaders, een politiek krachtenveld en burgers die voor zichzelf opkomen.

 

Wat houdt het traineeship overheid in?

Het traineeship overheid duurt in totaal twee jaar en u wordt vanaf het begin al bij een opdrachtgever of project aangenomen. Deze opdrachtgevers en projecten zitten allemaal in het maatschappelijk domein, dus u krijgt meteen een flinke dosis praktijkervaring mee. Daarnaast volgt u samen met andere trainees om de week extra cursussen en opleidingen waarin u onder andere aan uw persoonlijke ontwikkeling en competenties werkt. Op deze manier kunt u uw carrière een kickstart geven en bent u goed voorbereid op een mooie toekomst bij de overheid!

 

3eGolf.nl