3EGolf
Image default
Mobiliteit

De scootmobiel is het meest veelzijdige voertuig in Nederland!

Je mag in Nederland niet rijden op een hoverboard of een elektrische step. Je mag met een bromfiets niet rijden zonder bromfietscertificaat, met een motorfiets niet zonder motorrijbewijs en met een auto niet zonder autorijbewijs. Het lijkt alsof je alleen voor een fiets geen papieren nodig hebt! Toch is er een uitzondering waar lang niet iedereen van weet hoe veelzijdig ze zijn; de scootmobiel. Hét ideale voertuig voor jong en oud. Kijk maar eens naar alle mogelijkheden op deze pagina.

 

Wat is een scootmobiel?

Een scootmobiel is een elektrische scooter die voorzien is van drie of vier wielen. Er zijn verschillende uitvoeringen, daarnaast zijn sommige merken zoals de Gomax geheel naar wens aan te passen voor minder validen. Het is niet nodig om een indicatie van een zorginstelling te hebben om op deze scootmobielen te rijden, zo kun je bij Fastfuriousscooters.nl direct een exemplaar bestellen. Dus je hebt geen WMO, PGB of gehandicapten kaart nodig. Mocht je via PGB willen betalen is dat uiteraard wel een optie, informeer in dat geval naar de mogelijkheden.

 

Geen kenteken nodig

Je moet scooters, motorfietsen en auto’s bij de RDW laten registreren, dat is standaard. Maar dat geldt dus niet voor scootmobielen, die worden niet voorzien van een kenteken. Dat bespaart dus al tijd, geld en moeite. Een verzekering is wel verplicht, maar dat hoeft ook niet duur te zijn. Een WA verzekering is het minimum voor schade aan anderen, je mag uiteraard voor jezelf of opzittenden een extra verzekering afsluiten. Je krijgt een sticker van de verzekering die je op de achterzijde moet plakken.

 

Geen rijbewijs nodig

Een ander voordeel is dat je geen rijbewijs nodig hebt. In principe mag iedereen van 16 jaar en ouder op pad gaan, met of zonder beperking. Je hoeft dus niet eerst een examen af te leggen, terwijl scootmobielen best veel lijken op (elektrische) scooters. Dat geldt ook voor de maximum snelheid, afhankelijk van het merk en type kun je met 45 km/u over de weg razen. Dat hoeft niet … maar het kan dus wel! Op de stoep mag je trouwens maar 6 km/u rijden, op het fietspad en op de openbare weg mag je sneller rijden. Je mag er zelfs mee in de winkel rijden. Het is overigens niet verplicht voor een winkel om de zaak toegankelijk te maken voor scootmobielen.

 

Dat je geen rijbewijs nodig hebt betekent overigens niet dat lessen overbodig zijn. Als je verder geen rijbewijs hebt, en de laatste verkeersregels zitten even niet in de bovenkamer, dan is het volgen van een paar lessen echt wel verstandig. Je bent immers een medeweggebruiker die zich aan de regels moet houden. Vaak zijn er lokaal speciale lessen voor scootmobielen, goedkoop of zelfs helemaal gratis.

 

Lekker lang rijden

Met een standaard scootmobiel kun je ongeveer 50 kilometer afstand afleggen voordat je de accu weer moet opladen. Dat zal in veruit de meeste gevallen ruim voldoende zijn. Laden duurt pakweg 6 uur, dat doe je dus gewoon terwijl je slaapt. De accu is vele malen op te laden, gewoon met een stekker in het stopcontact. Je hebt er dus geen bijzondere aansluiting voor nodig of een verzwaring van de elektriciteitskast.

 

Gomax biedt maximale mogelijkheden

Hoewel merken als BTC en IVA mooie én betaalbare modellen leveren, is er geen enkel merk met zoveel mogelijkheden als Gomax. Zeker voor minder validen is dit het ultieme merk dat je bij Fastfuriousscooters.nl geheel naar wens kunt laten configureren. Denk aan een automatisch remsysteem, voetbediening in plaats van met de hand of gewoon een houder voor een stok of kruk. Er is zelfs een versie met benzinemotor die tot wel 45 km/u kan rijden. Daarmee mag je overigens niet in een winkel rijden.

 

Je ziet het; de scootmobiel is het meest veelzijdige voertuig van Nederland!

https://www.baaz.nl/wat-de-automotive-industrie-van-de-scootmobiel-kan-leren
3eGolf.nl