3EGolf
Image default
Mobiliteit

Hier vind je de 6 beste plaatsen om een invalide auto aan te schaffen

Voertuigvervoer, of het ontbreken daarvan, kan erg moeilijk zijn als u in Nederland gehandicapt bent, aangezien het land vrij klein is en de meeste trottoirs te smal zijn voor rolstoelen of scooters. Dat is de ene reden waarom veel mensen in een rolstoel ervoor kiezen om gehandicapte voertuigen te gebruiken in plaats van scootmobielen of rolstoelen om zich te verplaatsen – en terecht! Hier zijn tien goede redenen om ook in Nederland een invalidenwagen te gebruiken!

GGD Amsterdam

Een invalide voertuig is een voertuig dat door de Nederlandse autoriteiten is afgekeurd voor gebruik op de weg vanwege de mate van schade. De term verwijst ook naar voertuigen die zijn gedemonteerd of waarvan onderdelen ontbreken. Deze auto’s kunnen door iedereen worden gekocht en verkocht, op enkele uitzonderingen na. De kosten van een auto met een handicap kunnen aanzienlijk lager zijn dan een auto die volledig operationeel is, waardoor het een betaalbare optie is voor mensen met lagere inkomens.

RDW

Nederlanders zijn niet verlegen over hun voorliefde voor auto’s en gehandicaptenvoertuigen, of scootmobielen zoals ze hier worden genoemd. Sterker nog, er is geen tekort aan scootmobielen op de weg – je ziet ze bij elk stoplicht, geparkeerd voor winkels en zelfs op fietspaden. Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen om een ​​scootmobiel te gebruiken in plaats van andere vormen van vervoer zoals bussen, treinen of taxi’s. Hier zijn tien redenen waarom u zou kunnen overwegen er een aan te schaffen: • U kunt ermee elke dag of nacht rijden • Als u hulp nodig heeft bij het navigeren door de stad, maar niet wilt dat iemand anders in uw auto rijdt, dan is dit uw antwoord!

ANWB

Als u in Nederland woont, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u een invalide auto of voertuig kunt kopen. Dit is vaak een dure aankoop en kan overweldigend aanvoelen. Gelukkig zijn er veel manieren die het makkelijker maken dan je zou denken!
1) Neem contact op met uw huidige autoverzekeringsmaatschappij, aangezien zij mogelijk al met een van deze bedrijven hebben samengewerkt en kortingen bieden voor mensen die hun auto via hen kopen. 2) Neem contact op met uw lokale overheidsinstantie en vraag of zij informatie hebben over dit onderwerp. Zij kunnen u wellicht ook doorverwijzen naar iemand die meer kennis heeft over dit onderwerp. 3) Ga online en blader door verschillende websites die gespecialiseerd zijn in dit soort zaken.

Nederlandse Rode Kruis

Voordat u een invalidenwagen aanschaft, is het belangrijk dat u eerst vaststelt of de auto die u koopt kwalificeert als een invalidenwagen. Om als invalidenvoertuig te worden beschouwd, moet de auto aan ten minste één van deze voorwaarden voldoen: 1) hij heeft een cilinderinhoud van minder dan 75 cc; 2) De topsnelheid is niet hoger dan 25 km/u; 3) Het is voorzien van een diefstalbeveiliging of diefstalalarmsysteem dat niet eenvoudig kan worden gedemonteerd; 4) Er kunnen alleen personen in zitten (of meer dan één rolstoel en persoon); 5) Er mag alleen op de openbare weg mee worden gereden door personen die na 1 januari 1997 hun rijbewijs hebben gehaald; 6) Voor 1 juli 2011 ingeschreven als invalidenvoertuig.

Bovag

Er zijn veel redenen waarom u zou kunnen overwegen om een ​​invalidenwagen aan te schaffen. Met een uitgeschakeld voertuig kunt u op altijd rijden, omdat ze zijn uitgerust met speciale lichten waarmee ze gemakkelijk kunnen worden gezien door andere bestuurders. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over parkeren, aangezien alle plaatsen toegankelijk zijn gemaakt voor mensen die rolstoelen gebruiken en het meeste openbaar vervoer ook toegankelijk is. Als uw arbeidsongeschiktheid het gevolg is van een ongeval, is het afsluiten van een verzekering voor uw nieuwe auto gemakkelijker dan wanneer u deze had gekocht voordat u arbeidsongeschikt werd.

Fast Furious-scooters

Wat is je favoriete vervoermiddel? Als je net als de meeste mensen bent, hou je van autorijden. Het gevoel de controle te hebben en te kunnen gaan en staan ​​waar je wilt, is bedwelmend. Voor sommige mensen zijn er echter uitdagingen bij het autorijden die het onmogelijk of gevaarlijk maken. Een optie voor mensen die deze uitdagingen hebben, zijn snelle furieuze scooters. Bij fastfuriouscooters.nl koop je de beste 45 km auto’s oftewel invalide voertuigen voor de beste prijs.

3eGolf.nl