3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

Auto-tuning of auto-tuning-technieken

Auto tuning of auto-tuning-technieken zijn in feite een combinatie van mechanische manipulatie en fysieke kracht.

Een eenvoudig voorbeeld van autotuning is het verwijderen en vervangen van oliefilters in auto’s. Wanneer deze filters verstopt raken met vuil of andere soorten vuil, worden de prestaties van de motor beïnvloed. Een dergelijke mechanische manipulatie is echter slechts een gemakkelijke manier om deze filters te vervangen zonder de motor of andere interne componenten te beschadigen. 

Met deze techniek is het niet nodig om auto-onderdelen te kopen of een mechanisch manipulatiegereedschap te gebruiken, zoals de filters.

Het afstemmingsproces kan door de eigen handen worden uitgevoerd, wat een betere manier is om geld te besparen. Bovendien heeft men meer controle over het afstemmingsproces, en het heeft op geen enkele manier invloed op de prestaties van zijn auto. 

Het afstemmen van motoren wordt gedaan door verschillende tuners die online of in verschillende delen van de wereld te vinden zijn. Maar voordat u auto-afstemming probeert, moet u ervoor zorgen dat de tool die u gebruikt niet een van de tools is die gewoonlijk worden gebruikt door onervaren tuners.

Het afstemmen van motoren is eigenlijk een complex proces. Het proces is in feite een combinatie van mechanische manipulatie. Er zijn verschillende soorten mechanica die kunnen worden toegepast, zoals nokken, rollen en koppelingen. Ze hebben allemaal een specifieke rol in het afstemmingsproces. Maar ze kunnen allemaal samen of onafhankelijk worden gebruikt, afhankelijk van het type afstemming dat voor uw voertuig nodig is. 

Het is raadzaam om een ​​volledig begrip te hebben van het proces van automatisch afstemmen voordat u het proces uitvoert. De meeste tuners bieden ook installatie- en afstemmingsdiensten aan de klanten, maar ze kunnen extra kosten in rekening brengen als u dit zelf wilt doen.

Dit komt door het feit dat er bepaalde componenten moeten worden gemonteerd voordat u het afstemmingsproces kunt starten. 

Auto tunen omvat het afstellen van verschillende onderdelen van uw motor, waaronder de cilinders, het brandstofsysteem, de distributieriem, het inlaat- en uitlaatsysteem en de katalysator. Het afstemmingsproces kan enkele dagen duren, afhankelijk van de grootte en het gewicht van uw motor. Na het afstemmen moet de motor worden meegenomen voor een grondige inspectie en vervolgens worden vervangen door nieuwe. 

Autotuning kan ook worden gedaan om de snelheid van uw auto te verhogen. Er zijn veel gevallen waarin iemands auto binnen een paar minuten van nul naar honderd kilometer per uur kan gaan, dus er is zeker een kans voor iemand om snellere autoprestaties te krijgen door tuning toe te voegen.

 Het afstemmen van een motor mag alleen door een professional worden gedaan als dit niet goed is gedaan, omdat er enkele risico’s aan verbonden zijn. Als iemand de basis niet kent, kan hij de motor beschadigen.

 

Chiptuning

https://www.chipperformance.nl/
3eGolf.nl