3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

Autosloperij, vroeger en nu

Het verschil tussen autosloperijen van vroeger en nu zijn radicaal omgedraaid. De sloopauto verkopen gaat nu ook anders. Vroeger was de autosloperij op een veld. Aldaar brandden de slopers de auto’s uit. Zo hielden zij het metaal over wat terug de hoogovens in kon. Nu zijn autosloperijen gerenommeerde recycling bedrijven. Nadat de vloeistoffen uit de auto zijn gehaald scheiden ze de auto in:

  • Kunststoffen
  • Metalen
  • Banden en velgen
  • De nog bruikbare onderdelen
  • Accu’s

Na de sloopauto verkopen krijgt bijna alles een tweede leven. Een enkele keer komt de auto weer de weg op, en als de auto weer in gebruik wordt genomen dan is het vaak in het buitenland.

Sloopauto verkopen, vroeger en nu

Vroeger, als een auto niet meer betrouwbaar en veilig was, dan bracht je de auto naar de sloop. Al heel wat jaren is de APK, en meestal komt daar de eigenaar erachter dat de auto voor de sloop is. De auto is dan al in een garage, en zo’n garage heeft afspraken met een autosloperij in de regio. Zodra de garage een aantal afgekeurde auto’s heeft staan benaderen zij de sloper, en de sloper haalt dan de auto’s op. Niet uitzonderlijk is er een inruil geweest. Dus heeft de eigenaar bij dat garagebedrijf een andere auto gekocht. Deze methode is een gangbare manier van een sloopauto verkopen, zelf de auto naar de sloop brengen is meer iets van vroeger. Een andere methode loopt parallel aan de auto achterlaten bij de garage als de auto niet meer door de APK komt, en dat is met schade-auto’s. Zelden dat iemand nog zelf een auto met schade naar de sloop brengt.

Moderne demontagebedrijven

Autosloperijen willen zelf niet meer zo genoemd worden. Liever demontage of recyclen van auto’s. Door de geschiedenis, en dan vooral dat milieu-onvriendelijke handelen, hebben autosloperijen een slechte naam gekregen. Online adverteren de demontagebedrijven dan ook met al de keuringen wat het bedrijf heeft. Denk aan ISO 9001. Maar ook dat zij de technici in dienst hebben die de gebruikte onderdelen kunnen testen en meten zodat deze met garantie verkocht kunnen worden. De autosloperij van nu, daar kun je gerust je sloopauto verkopen, want de auto wordt uiterst milieuvriendelijk gedemonteerd. Allereerst gaat de auto op een vloeistofdichte vloer om alle vloeistoffen, zoals olie en remvloeistof, eruit te halen en gaat gelijk de accu eruit. Als dat is gebeurd, dan kan de sloopauto al weinig milieuschade meer maken, maar de techneuten blijven zorgvuldig werken. Een sloopauto verkopen aan een recycling- of demontagebedrijf is een goede stap om het milieu te sparen omdat zij zo zorgvuldig werken.

3eGolf.nl