3EGolf
Image default
Woningen

Waarvan is de vraagprijs van een woning afhankelijk?

De markt bepaalt de maximale waarde

De waarde van een pand is in de eerste plaats sterk afhankelijk van wat de markt dicteert.

 • Wat zijn vergelijkbare woningen in de directe omgeving waard?
 • Is het een economisch interessante tijd om te verkopen?

Bij een stijgende markt zal je meer voor jouw woning kunnen vragen dan bij een daling. Maar gelukkig voor de vele betrokken partijen is Nederland een land waar sterke prijsdalingen slechts zelden voorkomen. Toch zijn er ook hier zaken die echt wel invloed hebben op de vraagprijs. Specialisten zoals ‘makelaar Utrecht’ zullen je graag met raad en daad bij staan om jouw potentiële opbrengst te maximaliseren.

zaken om rekening mee te houden

Iedereen die een pand in de markt zet, wenst een zo goed mogelijke winst te realiseren. Anderzijds zal een koper zo goedkoop mogelijk wensen aan te kopen. Mogelijk zal die hiervoor een beroep doen op aankoopmakelaar Utrecht. Deze zal voor zijn klant de best mogelijke prijs trachten te bedingen. Het is dus belangrijk te weten welke zaken een rol spelen bij de waardebepaling.

 • De ligging.
  Wanneer een pand in een mooie omgeving ligt met nabijheid van winkels, degelijk openbaar vervoer, sportfaciliteiten en scholen zal dit een positieve invloed hebben.
  Daartegenover, als je pand vlak naast een spoorweg of in een verloederde buurt ligt, is de kans op een goed prijs al een stuk minder. Om later uw pand zo voordelig mogelijk te kunnen doorverkopen doe je er goed aan om al van bij de aankoop hierover na te denken. Zelfs al is het op dat ogenblik nog totaal niet aan de orde.
 • Stedenbouwkundige plannen.
  Laat je inlichten bij de gemeente of stad over toekomstplannen in de wijk van je dromen. De toekomstige waarde van uw pand kan beïnvloed worden door de ingeplande infrastructuur of verkavelingswerken. Uw aankoopmakelaar Utrecht heeft zeker nuttige informatie in dit verband.
 • Oppervlakte en type woning
  Een pand met 3 kamers is doorgaans meer waard dan een woning met slechts één kamer. De aanwezigheid van een tuin en de grootte ervan heeft invloed. Dit gaat nauw samen met het type pand. Het spreekt voor zich dat een appartement niet dezelfde waarde heeft als een rijwoning en al zeker niet in vergelijking met een villa.
 • Energiezuinigheid
  Dit wordt steeds belangrijker. Met de steeds strenger wordende milieu en klimaat normen zal een goed geïsoleerd huis met dubbel glas beter scoren dan een verouderd te renoveren pand.
 • Afwerking
  Hoewel een goed onderhouden huis meer waard is dan een verwaarloosd pand, zal de manier van afwerking niet altijd een meerwaarde bieden. Het is niet omdat dure materialen gebruikt werden dat er daardoor meer vraag ontstaat. Materialen die nu volop gewild zijn, kunnen na enkele decennia totaal uit de markt geëvolueerd zijn en zelfs een negatieve werking hebben op de prijs. Soms is het beter om een neutrale, doch goed verzorgde afwerking na te streven.

Vraag raad aan de specialist

Overleg met mensen met kennis van zaken is steeds aan te raden om alle aspecten van belang te overlopen. Makelaar Utrecht is als geen ander geschikt om je hierbij te begeleiden. Afhankelijk van je positie als koper of verkoper Het kan je veel geld besparen of net opbrengen. Toekomstige verkoop waarde begint met gemaakte keuzes bij de aankoop.

https://makelaar-utrecht.nu/
3eGolf.nl