3EGolf
Image default
Huishoudelijk

Bevroren leidingen, vervelend, maar wat kun je er aan doen?

Problemen met leidingen komen echt in alle soorten en maten voor. Dit is uiteraard extreem vervelend, maar waterleidingen zijn nu eenmaal behoorlijk kwetsbaar. Het meest opvallend is nog altijd dat de meeste problemen niet in de zomer ontstaan, maar juist in de winter. Het is juist daarom dat het een goed idee is om de leidingen goed te onderhouden. Dit is een goede manier om een hoop vervelende problemen in een later stadium te voorkomen. Wanneer er zich eenmaal een probleem voordoet, dan is het heel makkelijk om ervoor te zorgen dat het al bestaande probleem uitgeroeid tot een veel groter probleem.

 

Het voorkomen van bevroren leidingen

Helaas is het vaak zo dat in de winter ook leidingen bevriezen. Dit is helaas, laten we eerlijk zijn, niet volledig te voorkomen. Wat je wel kunt doen, is het nemen van bepaalde maatregelen om de kans te minimaliseren dat het probleem zich voordoet. Het begint bij het vergaren van de kennis over het leidingstelsel, het is belangrijk om te weten welke leidingen de grootste risico’s met zich meedragen. Zwakke plekken beschermen is een sleutelfactor in deze situatie. De meest hevige maatregel die je kunt nemen is het compleet afsluiten van bepaalde leidingen om ervoor te zorgen dat ze de vriesnacht overleven zonder problemen. Soms wordt dit gedaan bij leidingen die buiten lopen. Qua bescherming is er niet heel veel anders wat je kunt doen om het probleem te verhelpen.

 

Het herkennen van een bevroren waterleiding

Het is niet het leukste, maar ook zeker niet het einde van de wereld. Het is belangrijk dat bevroren leidingen kunnen worden herkend om ervoor te zorgen dat je niet te maken krijgt met wateroverlast. Het is handig om alle kranen en leidingen na te lopen wanneer het flink heeft gevroren. Het is heel makkelijk om een bevroren leiding te herkennen door simpelweg te kijken naar de waterdruk van de kraan. Wanneer de waterdruk lager is dan normaal, dan is het vrij duidelijk dat je te kampen hebt met een bevroren waterleiding.

 

Loodgieter Amsterdam

Het is uiteraard vervelend wanneer je last hebt van bevroren leidingen, en wanneer je zelf even niet zo goed weet hoe dit nu moet oplossen, dan is het bellen van een loodgieter nog niet eens zo een slecht idee. Ben je nog op zoek naar een loodgieter Amsterdam? Wij nemen de klus graag van je over. Met onze 24/7 reparatieservice staan wij ieder moment van de dag voor je klaar om vragen te beantwoorden en om noodgevallen op te lossen. Wij hanteren daarnaast ook geen voorrijkosten, als een van de weinige loodgieters! Dit betekent dat je dus alleen betaald voor het materiaal, en daarmee zijn wij ook een stuk goedkoper. Daarnaast kun je altijd rekenen op goede en vakkundige reparatie. Wanneer je last hebt van bevroren leidingen dan is dit een vervelend probleem, gelukkig hebben wij alle ervaring die nodig is om het probleem op de

https://www.loodgieter-amsterdam.net/
3eGolf.nl