3EGolf
Image default
Huishoudelijk

Laat je bestaande keukendeuren wrappen

Genoeg van de oude keuken of gewoon aan iets anders toe zijn hoeft niet te betekenen dat de hele keuken vervangen moet worden. Een stuk goedkoper dan andere alternatieven is het keukendeuren wrappen, een behandelmethode die een echte trend aan het worden is. Wrappen is eigenlijk een techniek die al zo’n dertig jaar gebruikt wordt, maar pas de laatste jaren echt ontdekt is. Folie op fabrieksdeuren laat soms na verloop van tijd los, maar dat is een ander soort folie dan wat gebruikt wordt om keukenkasten te wrappen. Als bonus is het een duurzame manier van renoveren waar je jarenlang profijt van hebt of die, wat prijs betreft, je de mogelijkheid biedt tussendoor nog eens van uitstraling te veranderen, zodat je niet per se aan een gekozen stijl vastzit. Je laat de keukenkasten wrappen en hebt in een handomdraai een nieuwe keuken. 

Tijd- en kostenbesparend

Keukendeuren wrappen is een betaalbaar en praktisch alternatief voor een volledige keukenverbouwing met alle ongemakken en kosten die daarbij horen. Dagenlang in het stof zitten en de keuken niet kunnen gebruiken overkomt je niet wanneer je met keukendeuren wrappen de keuken opfrist. Wat de prijs betreft is ook schilderen niet altijd goedkoper dan wrappen, het kan zelfs stukken duurder uitvallen en je wordt tijdens het schilderen geconfronteerd met schuurstof, een penetrante verflucht en het risico dat net geschilderde onderdelen gevoelig zijn voor stootschade. Keukendeuren wrappen is met een dag of wat geregeld, zonder echt ongemak. Voor dit keukendeuren wrappen wordt een stoot- en krasvaste folie gebruikt waarop je jarenlange garantie ontvangt, zodat je er zeker van kunt zijn dat er met hoogwaardige kwaliteit gewerkt wordt. Ontstaat er toch per ongeluk schade, dan is het behandelen van dat ene deurtje voldoende om de keuken weer een stralend uiterlijk te geven. 

Gedateerde profieldeurtjes worden vervangen door mooie strakke en moderne uitvoeringen, op maat gemaakt door een meubelmaker. Dat zorgt voor goed passende deurtjes en een vakkundig resultaat zonder dat er oneffenheden zijn die het plakken van de folie nadelig kunnen beïnvloeden. De nieuwe op maat gemaakte keukendeuren worden dusdanig met folie behandeld, dat er geen naden of andere oneffenheden meer te zien zijn in alle zichtbare onderdelen. Om het beste resultaat te waarborgen wordt het  keukendeuren wrappen handmatig gedaan wat een naadloos en super strak uiterlijk oplevert op in zo goed als iedere stijl die je maar kunt bedenken. 

Persoonlijke charme

Helemaal je eigen sfeer en stijl bepalen wordt wel heel erg makkelijk wanneer je besluit de keukendeuren te wrappen. Er is namelijk enorm veel keus in kleur en voelbare structuren. Houtlook, marmer, beton en zelfs leer bijvoorbeeld hebben hun eigen kenmerkende structuur. Dit is zo geperfectioneerd dat, ga je er zachtjes met je hand overheen, het verschil zo goed als niet te voelen is. Omdat ieder deurtje en laatje apart gewrapt wordt kun je ervoor kiezen verschillende combinaties toe te passen om zo de droomkeuken samen te stellen. Een luxe en moderne keuken is daardoor in eenzelfde handomdraai te realiseren als een meer bourgondische variatie. Bij het keukendeuren wrappen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos en maakt de keuken, lekker opgefrist, weer echt deel uit van je interieur.

 

3eGolf.nl