3EGolf
Image default
Bedrijven

Compressie arm sleeve nodig?

Lymfoedeem is een ziekte waar niet iedereen evenveel over weet. Waarschijnlijk omdat er nog niet veel aandacht voor is. Toch is het voor vele een aandoening met nare gevolgen. Hierbij een uitleg wat het precies inhoudt.

Lymfoedeem is het zwellen van één of meerdere lichaamsdelen (meestal een arm of een been) door stapeling van lymfevocht. Lymfevocht is een heldere lichaamsvloeistof, rijk aan eiwitten, afvalstoffen en witte bloedcellen. Het stroomt door de zogeheten lymfevaten die tezamen met de lymfeklieren een uitgebreid netwerk vormen: het lymfatisch systeem. Dit systeem is niet alleen belangrijk voor de afweer, maar ook voor de afvoer van (overtollig) vocht uit de weefsels.

Hoe ontstaat Lymfoedeem? Lymfoedeem ontstaat op het moment dat de lymfevaten onvoldoende in staat zijn het vocht uit de weefsels af te voeren. Hiervoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er te veel lymfevocht wordt aangemaakt in de weefsels. Ook kan het zijn dat de afvoer van het lymfevocht is belemmerd, bijvoorbeeld omdat de lymfevaten en/of lymfeklieren niet goed (meer) werken of zelfs helemaal afwezig zijn. Het kan ook heel wat klachten geven. Zoals vermoeidheid en een zwaar gevoel. Regelmatige pijn en beperkingen in het bewegen en dagelijkse werkzaamheden. Het kan ook huidafwijkingen en infecties veroorzaken.

Er zijn behandelingen voor. Die zijn vaak langdurig en intensief. Het is dus een mogelijkheid dat je een langere periode met een opgezwollen arm door het leven moet. We snappen dat je dat wellicht niet fijn vind. Wij bieden daarom een optische oplossing daarvoor. Bij LympheDIVAs kan je een compressie arm sleeve aanschaffen. LympheDIVAs zijn kwalitatief hoogwaardige, medische armkousen voor vrouwen die leven met lymfoedeem. Er zijn verschillende soorten beschikbaar. Er zijn gauntlets, die zijn zonder vingers en handschoenen met vingers verkrijgbaar in onze shop. De armkousen, gauntlets en handschoenen zijn gemaakt van high-tech vezels in modieuze kleuren en designs. Ze zijn ontworpen om te dragen bij de dagelijkse kleding, maar ook bij sportkleding en avondkleding. Kijk gerust op onze site voor foto’s en meer informatie.

https://www.lymphedivas.eu/
3eGolf.nl