3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Dakkapel isoleren en aftimmeren

Voordat een dakkapel geplaatst wordt moet er nagedacht worden over de manier van isoleren. Dit is vooral belangrijk voor uw portemonnee. Hoe beter uw dakkapel geïsoleerd wordt des te lager uw stookkosten worden. Een hogere mate van isolatie betekent echter ook een hogere investering. Het is daarom belangrijk om u vooraf goed te laten informeren.

Nadat een dakkapel geplaatst is moet deze bovendien vaak nog afgetimmerd worden. Het gaat dan met name over de binnenkant van de dakkapel. Heeft u twee rechterhanden en wilt u kosten besparen? Dan kunt u zelf uw dakkapel isoleren en aftimmeren. Veel mensen kiezen er echter voor om deze werkzaamheden uit te besteden.

Een dakkapel isoleren kan op verschillende manieren

Een dakkapel isoleren isoleren kan op verschillende manieren en met verschillende materialen gedaan worden. Allereerst bepaalt het materiaal waarvan de dakkapel gemaakt wordt hoe hoog de isolatiewaarde zal zijn. Aluminium, zink en kunststof isoleren bijvoorbeeld beter dan hout. Ook het type glas voor de ramen bepaalt de mate van isolatie. Kiest u voor HR glas? Dan is de isolatie goed, maar niet optimaal. Glas met het kenmerk Hr++++ isoleert bij een dakkapel het best. Toch kiezen de meeste mensen vanwege het prijsverschil voor HR+++ glas. Hoe meer plusjes, des te hoger de isolatiewaarde en des te hoger de prijs. Tot slot kan de dakkapel aan de binnenzijde extra geïsoleerd worden. De goedkoopste manier om de binnenzijde te isoleren is met glaswol. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld pir, pur of eps.

Het aftimmeren van de dakkapel

Een dakkapel aftimmeren lijkt een flinke klus, maar dit kan binnen een dag gedaan worden. Dit is echter afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. U kunt de dakkapel luxueus laten afwerken of kies voor simpel. Zorg altijd voor een goede afwerking. Het uitvoeren van een goede afwerking is namelijk net zo belangrijk als het plaatsen van de dakkapel zelf. Door de dakkapel goed af te werken blijft de dakkapel in een goede staat. Bovendien neemt de kans op een lekkage aanzienlijk af.

Vergelijk altijd de prijzen bij het isoleren en aftimmeren van een dakkapel

Wilt u uw dakkapel isoleren en / of laten aftimmeren? Vergelijk dan altijd de prijzen. De prijsverschillen zijn bij deze werkzaamheden aanzienlijk. Een goede website om de prijzen te vergelijken is Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Hier vergelijkt u niet alleen de prijzen voor het plaatsen van een dakkapel, maar ook voor dakkapel gerelateerde klussen zoals het aftimmeren en isoleren van dakkapellen.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/
3eGolf.nl