3EGolf
Image default
Marketing

De geheimen van het schrijven van populaire blogposts onthuld

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom sommige blogberichten massa’s bezoekers krijgen en andere wegkwijnen in de vergetelheid, dan hoef je je niet langer af te vragen. We hebben het onderzoek gedaan en we zijn hier om onze bevindingen met je te delen. Dus zet je leesbril op en maak je klaar om aantekeningen te maken, want de geheimen van het schrijven van populaire blogposts worden nu onthuld.

Alles draait om de trefwoorden

Een van de belangrijkste dingen die je moet begrijpen bij het schrijven van populaire blogberichten is dat trefwoorden de sleutel zijn. Om ervoor te zorgen dat je bericht wordt gevonden door zoekmachines en dus door potentiële lezers, moet je ervoor zorgen dat je de juiste trefwoorden gebruikt.

Maar hoe weet je op welke trefwoorden je je moet richten? Er zijn een paar verschillende manieren om dat te doen. Een daarvan is het gebruik van een tool zoals Google AdWords Keyword Planner of Ubersuggest. Typ een algemene term in die verband houdt met uw onderwerp en kijk welke andere soortgelijke termen tevoorschijn komen. Een andere manier is gewoon te denken als je potentiële lezer. Naar welke woorden of zinnen zouden ze waarschijnlijk zoeken als ze iets zoeken als wat u aanbiedt?

Zodra u uw lijst met trefwoorden hebt, is het tijd om ze door uw blogbericht te verspreiden – maar pas op! Ga niet te ver of u loopt het risico uw lezers af te schrikken met wat bekend staat als keyword stuffing. Een paar strategisch geplaatste trefwoorden moet voldoende zijn.

Maak het scanbaar

Als mensen op je blogbericht terechtkomen, gaan ze er niet voor zitten en lezen het van begin tot eind zoals bij een roman. Ze zullen het snel scannen om te zien of het iets is dat hun tijd waard is. Daarom is het belangrijk je blogbericht scanbaar te maken. Gebruik waar mogelijk korte alinea’s, duidelijke subkoppen en opsommingstekens. En over subkoppen gesproken..

Gebruik effectieve subkoppen

Subkoppen zijn een van je beste vrienden bij het schrijven van populaire blogberichten. Niet alleen breken ze je tekst op en maken ze hem beter scanbaar, maar ze geven je ook nog een kans om er wat trefwoorden in te stoppen (overdrijf het alleen niet). Bovendien kan een effectieve ondertitel dienen als een mini-haak die lezers verder in je artikel lokt. Beknibbel dus niet op de ondertitels – geef ze de aandacht die ze verdienen!

Zoals je ziet, komt er heel wat kijken bij het schrijven van een populair blogbericht. Maar als je de tips volgt die we hierboven hebben beschreven, ben je goed op weg naar een geweldige blog. Veel schrijfplezier!

3eGolf.nl