3EGolf
Image default
Beauty en verzorging

De puberteit, het begin van de puistjes

De meeste meisjes, maar ook jongens beginnen vanaf hun puberteit te maken te hebben met acne. Acne zijn jeugdpuistjes die zich in de meeste gevallen voordoen op het gezicht, maar het is ook mogelijk om last te hebben van acne op je borst, rug of schouders. De duur van de acne is niet bij iedereen hetzelfde, de een is er sneller van af dan de ander. Ook is de ernst niet bij iedereen even erg, sommigen hebben veel meer en fellere acne dan andere, dit hangt af van je hormonen.

Hormonale acne

Je zal misschien ook eens gemerkt hebben dat je niet altijd last hebt van acne, maar tijdens een bepaalde periode. Dit is hormonale acne, hormonale acne duikt op rondom de menstruatie. Vaak doet hormonale acne zich ook voor op dezelfde plek, heb je dus tijd na tijd een pukkeltje of een mee-eter op dezelfde plek rond dezelfde periode? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met hormonale acne. Hormonale acne ontstaat door een disbalans in de hormonen.

Verzorging hormonale acne

Het is dus heel erg belangrijk dat je jouw huid goed verzorgt. Er bestaan verschillende producten op de markt die goed zijn voor je huid waardoor je minder tot geen last krijgt van hormonale acne. Het is sterk aangeraden om je huid van buiten uit goed te reinigen en verzorgen zodat je extra onzuiverheden op je huid voorkomt. Naast het gebruik van producten is het ook belangrijk om gezond te eten en stress te vermijden, ongezonde voeding en stress kunnen acne veroorzaken.

https://www.syaskinclinic.nl/hormonale-acne-behandeling/
3eGolf.nl