3EGolf
Image default
Bedrijven

De rode beukenhaag

Een rode beukenhaag is een lust voor het oog

Wanneer u voor uw tuin een goede en betaalbare afscheiding wilt hebben, is een beukenhaag daar zeer geschikt voor. Een beukenhaag zal voor een privésfeer in uw tuin zorgen. Het is een plant die gemakkelijk in onderhoud is en op iedere hoogte gesnoeid kan worden. Omdat het blad er tijdens de wintermaanden niet afvalt, zal het voor een privésfeer blijven zorgen. Een beukenhaag snoeien moet u in het voorjaar doen of in de late zomer of herfst. Een haagbeuk zal ongeveer 30 tot 60 cm per jaar groeien.

De rode beuk als haagplant

U kunt in plaats van een groene haagbeuk ook een rode beukenhaag planten. Deze rode beukenhaag heeft een mooie uitstraling tijdens de zomermaanden. De rode bladeren zullen een verrassend effect in uw tuin creëren. De beuk zal mooi bloeien in de maand mei. In de herfst zullen de bekende beukennootjes verschijnen. Het blad van een rode haagbeuk is 4 tot 10 cm groot en heeft een mooie dieprode opvallende kleur. Tijdens de wintermaanden zullen de bladeren gedeeltelijk aan de beukenhaag blijven hangen, totdat de nieuwe in het voorjaar verschijnen.

Het planten van de rode beukenhaag

Bij een beukenhaag kopen moet u wel op het soort letten, omdat er planten zijn die van een droge grondsoort houden en andere weer van een natte. Bij een beukenhaag kopen, moet u zich daarom goed laten voorlichten, zodat u de juiste soort koopt. Een beukenhaag kopen kunt u het beste doen bij een goede plantenkwekerij.

De beukenhaag kopen

Het is het beste dat u de beukenhaag planten in pot koopt, omdat ze een goed wortelstelsel hebben. Deze planten zullen ook snel gaan groeien wanneer ze in de volle grond zijn geplant. U moet de planten op tijd snoeien en bemesten. Knip nooit een beukenhaag in de volle zon. Het is verstandig om de beukenhaag van onder naar boven te knippen. Het knipsel zal op de grond vallen. Wanneer u er een zeil onderlegt, zal het knipsel worden opgevangen. Het knipsel kun u op deze manier gemakkelijk opruimen.

Gerelateerde artikelen

HenF Lichtenvoorde biedt maatwerk tegen een scherp tarief

Fraaie gevelreclame Eindhoven laat u uitvoeren door Benelux Sign Systems

Koop voordelig bij de Vaperoutlet

3eGolf.nl