3EGolf
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten bouwhekken op een rij

Bouwterreinen zijn aantrekkelijk voor mensen die er niet thuis horen. Denk hierbij niet alleen aan spelende kinderen, maar ook aan dieven, hangjongeren en daklozen. Op het moment dat er ongelukken gebeuren, is de aannemer aansprakelijk. Beveilig daarom je bouwterrein met solide bouwhekken om de veiligheid te vergroten. Maar wat voor soorten bouwhekken zijn er allemaal? En waar moet je rekening mee houden bij het bestellen van een bouwhek? Dat lees je in deze blog.

Afmetingen van de bouwplaats

De afmeting van de bouwplaats is vanzelfsprekend het belangrijkste punt waar je rekening mee houdt bij het bepalen van het aantal bouwhekken die je nodig hebt. Standaard bouwhekken hebben een afmeting van 3,5 meter breed. Met dit type hek scherm je het grootste gedeelte van de bouwplaats af. Een bouwplaats is echter nooit perfect te delen door 3,5 meter. Wanneer je bouwhekken gaat plaatsen is het dus verstandig om extra hekken te nemen. Daarnaast is in veel gevallen ook extra hekwerk nodig op de bouwplaats zelf. Bijvoorbeeld om een los compartiment af te schermen, of bewegende delen zoals aan kraan.

Anticlimb bouwhek

Een van de beste bouwhekken die je terrein beschermen tegen vandalisme is het anticlimb hekwerk. Dit hek heeft zeer fijne mazen, waardoor beklimmen moeilijker wordt gemaakt. De verticale draden steken aan de bovenzijde een stuk boven de laatste horizontale draad uit, waardoor het overklimmen haast onmogelijk wordt. Je kunt ervoor kiezen om dit bouwhek te laten afdekken met zwart folie, zodat je niet langer door het hek kunt kijken.

Standaard bouwhek

Een standaard bouwhek is gemakkelijk door een persoon te plaatsen, omdat de matten relatief licht zijn. Daardoor kun je vrij snel op een goedkope manier een grote lengte aan hekwerk plaatsen. Dit type hek bestaat met of zonder extra verticale buizen. Met verticale buis is het scherm steviger. De extra buizen maken de bouwhekken natuurlijk wel iets zwaarder. Dit type afscheiding kan prima worden ingezet op bouwkavels die wat minder risico lopen.

123Machineverhuur

Je huurt bij 123Machineverhuur bouwhekken voor verschillende doeleneinden en van verschillende afmetingen. Bij een evenement begrijpen we dat je geen hekken nodig hebt voor vier weken lang. Voor de bouw verhuren we wel bouwhekken voor langere tijd. Daarom hanteren ze een superscherpe prijs voor een minimale huurperiode van vier weken. Ben je geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op de website of neem contact met ze op.

 

https://www.123machineverhuur.nl/
3eGolf.nl