3EGolf
Image default
Hobby en vrije tijd

De Volledige Uitleg om Messen te Slijpen op een Wetsteen

Je hoeft niet telkens een nieuwe luxueuze messenset aan te schaffen als je mes weer eens bot raakt. Leer eens hoe je voor je messen kan zorgen om de levensduur te verlengen. De video hieronder laat zien hoe je jouw messen zo scherp kunt houden als toen je ze net gekocht had.

Slijpen op een Wetsteen

Het kan misschien verleidelijk zijn om een nieuwe messen blok te kopen, of een nieuwe set voor je vriend die net zo graag kookt als jij, maar je kan ook kijken voor een wetsteen. Een wetsteen is namelijk heel fijn gereedschap om je messen eenvoudig weer scherp te maken.

De video hierboven, van het How To You YouTube kanaal, laat zien hoe je thuis een mes kan slijpen met een wetsteen. De beste methode leren om te slijpen kan een uitdaging zijn, maar het biedt je wel even pauze van alle elektronica en drukte waar je de hele dag mee te maken krijgt. Om te slijpen met een wetsteen heb je natuurlijk een wetsteen nodig (met enkele andere spullen), en je wilt hiermee werken vlakbij een watervoorziening (e.g. een waterkraan), zodat je makkelijk water kunt pakken. Vul eerst een bak met water, laat hier de wetstenen zichzelf volzuigen met water totdat ze stoppen met bruisen. Vervolgens inspecteer je het mes dat je wilt slijpen. Zoek hierbij naar de plekjes die je aandacht nodig hebben en ga deze vervolgens slijpen door de techniek en bewegingen te gebruiken die je in de video hierboven ziet. Houdt ook goed in de gaten of je vooruitgang hebt geboekt tijdens het slijpen. Als je meer wilt lezen over messen slijpen dan is er nog veel te leren, maar deze uitleg al best uitgebreid om de basis goed te begrijpen.

http://www.slijpwinkel.nl
3eGolf.nl