3EGolf
Image default
Bedrijven

De voordelen van de braverik zijn

Men heeft het vaak over de charme van het kleuren buiten de lijntjes, het stoere, het boven het maaiveld uitsteken. Maar sommige mensen zijn gewoon de braverik en worden onterecht afgeschilderd als saai. Dat is natuurlijk een eenzijdige manier, om iemand te bekijken. Daarom deze keer een ode aan de braverik.

Voordelen van de braverik

Er zijn een aantal voordelen aan braaf zijn. Als je braaf bent, heb je niet zo snel boetes. Dat kan jou al snel een hoop onverwachte kosten schelen. Nog een voordeel is dat mensen een braverik vaak betrouwbaar vinden. Betrouwbaar overkomen levert natuurlijk een aantal voordelen op. Als mensen jou snel vertrouwen is dat fijn.

Jij maakt wel jouw studie af

Daar waar de zogenaamde lastpakken regelmatig kunnen stoppen met een opleiding, ploetert een braverik door tot hij of zij het diploma heeft. Dit kan later dus ook het voordeel opleveren dat die leuke baan binnen handbereik ligt.

VOG verklaring

Als braverik kom je zonder problemen aan een VOG verklaring. Een VOG verklaring is: een verklaring omtrent gedrag. Als je zo’n verklaring hebt: verklaart men dat jouw gedrag goed is. Ben je niet braaf en heb je een keer iets crimineels gedaan? Dan kan het zijn dat jij geen VOG verklaring krijgt. Dat betekent dat je bepaalde beroepen dan niet mag uitoefenen.

Volg jouw pad

Wat voor veel brave mensen moeilijk is, is om het eigen pad te volgen. Wat doe je als iets goed voelt, maar het mag officieel niet? Hoe ga je dit dan oplossen? Blijf je braaf en volg je jouw gevoel niet? Het kan afhangen van de situatie wat voor jou juist is. Alleen is het gevaar van doen wat binnen de regels valt, dat je soms iets niet doet, wat wel hoort bij wie je bent. Het risico kan dus zijn dat je jezelf verloochent.

Nog een nadeel van braaf zijn, is dat je ook geen risico’s neem die positief kunnen uitvallen. Daarnaast is het zo dat sommige mensen, als ze te braaf leven, het gevoel hebben dat ze niet meer echt leven. Ook dat zal opbreken.

Uiteindelijk is er geen goed en fout tussen braaf zijn of minder braaf zijn. Het gaat erom dat je vooral doet waar jij je goed bij voelt

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen

Gerelateerde artikelen

Excursie Klein Curacao

MHA Advocaten geeft iedereen een kans

Hotel in Sauerland – Kom langs in één van onze Parkhotel Sauerland hotels

3eGolf.nl