3EGolf
Image default
Vakantie

Waarom Gent eens bezoeken?

In de middeleeuwen was Gent de op één na grootste stad van Europa ten noorden van de Alpen, na Parijs. Veel delen van het historische stadscentrum zijn uit die begintijd bewaard gebleven en nu belangrijke bezienswaardigheden Gent, zoals het Gravensteenkasteel, de Sint-Baafskathedraal, en het Gentse Belfort – de hoogste klokkentoren van België. Het stadscentrum is autovrij, zodat voetgangers er gemakkelijk kunnen rondwandelen en van het landschap en de architectuur genieten zonder zich zorgen te maken over tegemoetkomend verkeer. De Graslei is een van de mooiste plekken in de stad voor een wandeling, een kade langs de Leie met een panoramische achtergrond van schitterend bewaarde middeleeuwse huizen. Als je een van de twee miljoen mensen bent die de stad in juli bezoeken, ben je waarschijnlijk in de stad om te genieten van Gentse Feesten, of het Gent Festival, een van de grootste culturele en muziekfestivals in heel Europa.

Waar overnachten in Gent?

Het centrum van de stad is het beste gebied voor toeristen, vooral voor wie maar een of twee nachten in Gent door te brengen heeft. De meeste Gentse accommodatie ligt in en rond het centrum van de stad, zodat het gemakkelijk is een verblijfplaats te vinden. Voor reizigers die op zoek zijn naar budgetvriendelijke accommodatie in Gent, zijn er verschillende hostels en goedkope hotels in het centrum van Gent België.

Ten noordoosten van het stadscentrum ligt de voorstedelijke wijk Sint-Amandsberg, de perfecte verblijfplaats in Gent voor wie een gezinsvriendelijke buurt zoekt die toch toegankelijk is voor het stadscentrum. Hoewel voorstedelijk, zijn de huizen hier vrij historisch, vele dateren uit de 19de eeuw en de buurt heeft veel met bomen omzoomde straten.

Je vindt hier niet zoveel grote hotels als in het centrum van de stad, maar er zijn mooie pensions en B&B’s om uit te kiezen.

3eGolf.nl