3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Dit moet je weten als jij een kat gaat kopen!

Na lang twijfelen is het moment dan eindelijk daar: je gaat een kat kopen. Hartstikke leuk natuurlijk zo’n nieuw avontuur met zo’n prachtig beestje, maar het is helaas niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn. Het onderhouden van een kat of kitten kan best tijdrovend zijn, maar kost bovenal ook flink veel energie. Zo moet je rekening houden met de hoeveelheid liefde en aandacht die je kat krijgt, je kat moet zijn of haar emoties goed genoeg kunnen uiten en hier dus niet in gelimiteerd worden en tot slot mag jouw kat nooit en te nimmer honger hebben. Hoe je al deze zaken een beetje overzichtelijk houdt en hoe je het onderhouden van een kat zo soepel mogelijk laat verlopen, lees je gelukkig in deze blog. Wij vertellen je met alle plezier wat jij moet weten als jij binnenkort een kat wilt gaan aanschaffen!

Eten en drinken

Laten we maar beginnen met één van de belangrijkste zaken bij de verzorging van een kat of kitten: het eten en drinken. Het is, nogmaals, erg belangrijk dat jouw kat nooit en te nimmer honger of dorst heeft, want de kans is groot dat ze dan op een rooftocht gaan. Op dit soort momenten zijn vogels en muizen vaak de pineut. Liever niet natuurlijk, dus schaf een voer- en drinkbakje aan voor jouw kat en zorg ervoor dat deze altijd bijgevuld is. Vogel zelf een beetje uit welk voer het best op jouw kat aansluit en welke hij of zij uiteraard het lekkerst vindt. De neiging om dan buiten te gaan jagen, neemt uiteraard weg, dus zijn onschuldige muizen of vogeltjes ook niet langer de pineut bij jouw kat.

Vertier

Ook moet je zorgen voor voldoende vertier voor jouw kat. Zij moeten hun emoties kwijt kunnen en daarom zijn zaken als een krabpaal helemaal niet onverstandig. Wanneer je dit niet doet, is de kans best aannemelijk dat jouw gordijnen of de zijkant van je bank er niet meer zo uitzien als ze oorspronkelijk deden. Voldoende vertier voor jouw kat is een must!

 

https://www.krabpaal.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat voor speeltuin wilt u kopen?

De ideale tuininrichting

Ontstoken tandvlees pak je zo aan

3eGolf.nl